Hackney Central

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Hackney
Hackney
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Hackney
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
Postkode:E8

Hackney Central er et sted i det østlige London, omkring 6,5 kilometer fra Charing Cross . Det utgjør kjernen i bydelen Hackney, og ble tidligere kalt Hackney Proper eller bare Hackney. Sistnevnte betegnelse er fortsatt vanlig å bruke dersom det er klart at man snakker om det spesifikke stedet og ikke hele bydelen.

St Augustine's Tower fra det 13. århundre er den eldste bygningen i Hackney Central

Området var opprinnelig kjent som Hackney village. Saksere ser ut til å ha bosatt seg der i det 5. eller 6. århundre, og navnet kommer fra Haca's ey, «Hacas øy», en referanse til at området lå som en øy i et myrlandskap. I Tudortiden fikk området er eksklusivt preg da flere fremtredende medlemmer av det kongelige hoff hadde boliger der, og Henrik VIII hadde et palass nær stedet hvor rundkjøringen i Lee Bridge Road ligger nå. Den eldste bygningen er St Augustine's Tower, som er den eneste bevarte delen av sognekirken fra det 16. århundre. Kirken erstattet en eldre sognekirke fra det 13. århundre. Det var et populært sted for utflukter helt frem til georgiansk tid, da man begynte å reise den moderne forstaden. Med jernbane, trikk og fabrikker forsvant det landlige preget fullstendig, og Hackney sluttet å være en tumleplass for overklassen.

Etter andre verdenskrig ble mesteparten av området bygget opp på nytt. Bare noen få viktorianske terrassehus gjenstår; disse er til gjengjeld svært populære. Det meste av industrien i nærheten, spesielt i Homerton og Lee Valley, er nedlagt. NHS og bydelsforvaltningen er dermed de største arbeidsgiverne.

Blant kjente personer fra Hackney finner man forfatterne Grace Aguilar og Daniel Defoe.

Hackney Empire Music Hall

I Hackney Empire Music Hall, som i senere år er restaurert og gjenåpnet, har blant andre Charlie Chaplin og Marie Lloyd opptrådt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Artikkelen har ingen egenskaper for offisielle lenker i Wikidata