Hønefoss skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For den videregående skolen, se Hønefoss videregående skole
Hønefoss skole
HønefossSkole01.jpg
LandNorge
TypeNedlagt 2020
Grunnlagt1891
Region/fylkeViken
KommuneRingerike
ByHønefoss
BydelNordsiden
AdresseHønengata 9
3513 Hønefoss
RektorKari Helleseter
Elever313
Ansatte47
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet
Map
Hønefoss skole
60°10′16″N 10°15′41″Ø

Hønefoss skole var en barneskoleNordsiden i Hønefoss. Skolen har innkjøring fra Hønengata via Glatveds gate og ligger fysisk på Bilthuggertangen (også kjent som Glatved), like ved Overmannsund bru og utløpet av Randselva. Hønefoss skole ble tatt i bruk i 1891, og nedlagt i 2020.

Hønefoss skole dekker elever bosatt i tidligere Hønefoss kommune, dvs. Sørsiden, Nordsiden og Vesterntangen. Elevene sokner til Hov ungdomsskole i ungdomstrinnet.

Skolebygningene[rediger | rediger kilde]

I 1896 ble skolen utvidet med egen gymnastikksal og skolekjøkken. I 1924 blir et nytt tilbygg tatt i bruk. Dette tilknyttes den gamle bygningen i nordenden og strekker seg mot Randselva. I 1971 får skolen ny svømmehall og gymnastikksal i kraft av et moderne nybygg som oppføres langsmed Randselva. I denne bygningen holdt også distriktets skoletannlege til i en periode, men denne er siden flyttet til egne lokaler nær Ullerål skole.

Annet[rediger | rediger kilde]

I 1910 får Hønefoss skole, som en av de første i landet, eget guttemusikkorps. Under krigen ble skolen benyttet som sykehus, og tatt som soldatforlegning av den tyske okkupasjonsmakten.

Fotogalleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Ringerike komm.svgDenne Ringerike- og utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.