Hønefoss skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For den videregående skolen, se Hønefoss videregående skole
Hønefoss skole
HønefossSkole01.jpg
SkoletypeBarneskole
Grunnlagt1891
FylkeBuskerud
KommuneRingerike
ByHønefoss
BydelNordsiden
AdresseHønengata 9
3513 Hønefoss
RektorKari Helleseter
Elever213 (2009)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Hønefoss skole er en barneskoleNordsiden i Hønefoss. Skolen har innkjøring fra Hønengata via Glatveds gate og ligger fysisk på Bilthuggertangen (også kjent som Glatved), like ved Overmannsund bru og utløpet av Randselva. Hønefoss skole ble tatt i bruk i 1891.

Hønefoss skole dekker elever bosatt i tidligere Hønefoss kommune, dvs. Sørsiden, Nordsiden og Vesterntangen. Elevene sokner til Hov ungdomsskole i ungdomstrinnet.

Skolebygningene[rediger | rediger kilde]

I 1896 ble skolen utvidet med egen gymnastikksal og skolekjøkken. I 1924 blir et nytt tilbygg tatt i bruk. Dette tilknyttes den gamle bygningen i nordenden og strekker seg mot Randselva. I 1971 får skolen ny svømmehall og gymnastikksal i kraft av et moderne nybygg som oppføres langsmed Randselva. I denne bygningen holdt også distriktets skoletannlege til i en periode, men denne er siden flyttet til egne lokaler nær Ullerål skole.

Annet[rediger | rediger kilde]

I 1910 får Hønefoss skole, som en av de første i landet, eget guttemusikkorps. Under krigen ble skolen benyttet som sykehus, og tatt som soldatforlegning av den tyske okkupasjonsmakten.

Fotogalleri[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

RingerikeDenne Ringerike- og utdanningsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.