Hov ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hov ungdomsskole
Nye Hov ungdomsskole åpnet i 2023.
MottoMestring gjennom samarbeid
LandNorge
TypeUngdomsskole
Org.formUnderenhet til næringsdrivende og offentlig forvaltning
Org.nummer975290654
Grunnlagt1972/2023
Region/fylkeBuskerud
KommuneRingerike
ByHønefoss
BydelUllerål
AdresseHovsmarkveien 14
RektorTone Sandvik
Klasser8–10
Elever265
AnsatteCa 40
Nettstedhttps://www.ringerike.kommune.no/hov-ungdomsskole
Beliggenhet
Kart
Hov ungdomsskole
60°10′57″N 10°15′58″Ø

Hov ungdomsskole er en ungdomsskole beliggende ca. 2 km fra Hønefoss sentrum.[1] Elevene kommer fra barneskolene Hønefoss skole og Ullerål skole. Skolen er også tilpasset elever med funksjonshemminger. Skolen har en egen avdeling for elever med større behov for spesialundervisning og en avdeling for særskilt norskopplæring.

Hov ungdomsskole ligger ved siden av Ullerål skole. I 2021 inngikk Ringerike kommune kontrakt om bygging av et nytt skoleanlegg for ungdomsskolen, med tilhørende idrettshall.[2] Den nye skolen åpnet 21. april 2023.

Byggingen startet våren 2021, men den nye skolen har vært planlagt siden 2018. Opprinnelig var planen at skolen skulle være klar til åpning høsten 2022, men flere forhold førte til forsinkelser. Geotekniske undersøkelser viste at det var kvikkleire i området og noen tiltak måtte gjøres. Det er til sammen 7.000 kvadratmeter med skole og idrettshall. Hele prosjektet koster 378 millioner kroner og skolen er bygget for å kunne ta imot 100 flere elever enn i dag. Det er også mulig utvide den til å bli enda større med fem parallelle klasser på hvert trinn. I dag er det tre. I midten av januar 2023 tok Ringerike kommune over bygget. Da ble det fylt med pulter, stoler og alt annet inventar. Så ble det en testperiode hvor elever og lærere prøvde ut bygget og sjekket at alt fungerer som det skal før skolen åpnet for fullt 21. April 2023. I første etasje er fløyen for praktiske og estetiske fag, blant annet skolekjøkken og laboratorium for naturfag. Og det store amfiet. Skolen forsynes med fjernvarme, men har også 1.000 kvadratmeter med solceller på taket. I andre etasje har trinnene hver sine avdelinger med ulike farger. Blått på 8. trinn, grønt på 9. trinn og burgunderrødt på tiende trinn. Og en viktig del av skolen er også personalavdelingen. Rundt 40 lærere har arbeidsplassen sin her.

Ute er det blant annet en kunstinstalasjon som også er en bålplass. Og det er en stor kunstgressbane, trampoliner, husker, balanseapparater, sykkelbane, diskbane, volleyballbane, treningsapparater og basketballbane.

Bildegalleri[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Hov ungdomsskole» (norsk). Ringerike kommune. 9. november 2015. Arkivert fra originalen 30. januar 2016. Besøkt 30. januar 2016. 
  2. ^ «Bygger Hov ungdomsskole på Hønefoss». Betonmast. 8. april 2021. Besøkt 31. mai 2022. «Betonmast Ringerike har signert kontrakt med Ringerike kommune om bygging av Hov ungdomsskole på Hønefoss, etter samspillfase siden sommeren 2020. Kontrakten er en totalentreprise med en verdi på om lag 225 millioner kroner ekskl. mva. | Prosjektet omfatter nybygg av skole og idrettshall på totalt om lag 8 000 kvadratmeter. Skolen vil bli bygget som fire paviljonger, hver på to etasjer, kretsende rundt et felles skoletorg. Prosjektet har et sterkt miljøfokus, og det jobbes etter de samme prinsippene som ved BREEAM-NOR Very Good. Bygningene vil bli oppført i massivtre.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]