Håpet Eidsvoll Verk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Håpet Eidsvoll Verk

Håpet Eidsvoll Verk er en kristen frikirkelig menighetEidsvoll Verk, i Viken, tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Håpet Eidsvoll Verk ble stiftet 1933. Menigheten har 242 tilskuddstellende medlemmer i 2019.[1] Lokalene har sitteplasser til 250 personer.

Håpet på Eidsvoll Verk ble ledet av et kollektivt lederskap, uten en ansatt og lønnet pastor fra 1950-tallet og frem til 2008. I 2008 ble pastorparet Elbjørg og Vidar Børjesson innsatt til tjenesten sammen med ungdomspastor Rolf Magne Tømte.

Håpet Eidsvoll driver lokalradioen Mistberget radio. De har menighetskafé og holder Alpha-kurs for litt eldre og for de yngre, søndagskole, junior-gruppe, sangkor, med mer. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Håpet Eidsvoll Verk er engasjert i misjonsarbeid i Niger og Kongo, og er utsendermenighet for misjonærer flere steder i verden. Laila og Knut Lindberg i Kongo, Edel Nordlie i Japan, Patrica og David Lindberg i Spania, Annie og Arthur Bye og Turid Opland. Menigheten støtter arbeidet til misjonærene Tove Susan Børjesson og Aslaug Langåsdalen i Japan.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Regjeringen. «Tilskuddstellende medlemmer i norske trossamfunn 2019.» (PDF). Besøkt 8. januar 2020. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.