Mark Strong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mark Strong
Mark Strong by Gage Skidmore.jpg
FødtMarco Giuseppe Salussolia
5. august 1963[1][2] (56 år)
London[3]
Utdannet ved Royal Holloway, University of London, Wymondham College, Bristol Old Vic Theatre School
Beskjeftigelse Filmskuespiller, stemmeskuespiller, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Laurence Olivier Award, Theatre World Award (2016)[4]
Nettstedhttp://www.markstrong.co.uk/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Mark Strong (født 30. august 1963 i London) er en britisk skuespiller, kjent for rollen som Frank D'Amico i filmen Kick-Ass.

I filmen "Body of Lies" fra 2008 spilte han sjefen for ett etterretningsbyrå fra Jordan. Dette var hans første film-samarbeid med den britiske film-regisøren Ridley Scott. Han spilte antagonist "Godfrey" i Robin Hood [1]

Han spilte karakteren "Lord Blackwood" i filmen Sherlock Holmes fra 2009, mot skuespillere som Robert Downey Jr. og Jude Law. I 2011 spilte han en britisk spion i filmen Tinker Tanker Soldier Spy (basert på en bok med samme navn av forfatter John Le Carre)

I 2014 fikk han rollen som MI6-sjef Stewart Menzies i filmen The Imitation Game hvor han spilte mot Benedict Cumberbatch og Keira Knightley. I 2017 hadde han en av hovedrollene i spion-filmen Kingsman: The Golden Circle sammen med Colin Firth og Taron Egerton. Han var med i filmen Stockholm i 2018. Samme år som han var med i filmen "The Catcher Was a Spy" sammen med blant andre Paul Rudd, og superhelt-filmen Shazam! [2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.