Mark Strong

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mark Strong
Mark Strong.jpg
FødtMarco Giuseppe Salussolia
5. august 1963 (56 år)
London
Utdannet ved Royal Holloway, University of London, Wymondham College, Bristol Old Vic Theatre School
Beskjeftigelse Filmskuespiller, stemmeskuespiller, teaterskuespiller
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Laurence Olivier Award, Theatre World Award (2016)
Nettstedhttp://www.markstrong.co.uk/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Mark Strong (født 30. august 1963 i London) er en britisk skuespiller, kjent for rollen som Frank D'Amico i filmen Kick-Ass.

I filmen "Body of Lies" fra 2008 spilte han sjefen for ett etterretningsbyrå fra Jordan. Dette var hans første film-samarbeid med den britiske film-regisøren Ridley Scott. Han spilte antagonist "Godfrey" i Robin Hood [1]

Han spilte karakteren "Lord Blackwood" i filmen Sherlock Holmes fra 2009, mot skuespillere som Robert Downey Jr. og Jude Law. I 2011 spilte han en britisk spion i filmen Tinker Tanker Soldier Spy (basert på en bok med samme navn av forfatter John Le Carre)

I 2014 fikk han rollen som MI6-sjef Stewart Menzies i filmen The Imitation Game hvor han spilte mot Benedict Cumberbatch og Keira Knightley. I 2017 hadde han en av hovedrollene i spion-filmen Kingsman: The Golden Circle sammen med Colin Firth og Taron Egerton. Han var med i filmen Stockholm i 2018. Samme år som han var med i filmen "The Catcher Was a Spy" sammen med blant andre Paul Rudd, og superhelt-filmen Shazam! [2]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.