Gothic II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gothic II
UtviklerPiranha Bytes
UtgiverJoWooD Entertainment
DistributørJoWooD Entertainment
GOG.com[1]
Steam[2]
Humble Store[3]
KomponistKai Rosenkranz
SpillmotorZenGin
Siste versjon2.60
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse29. november 2002
SjangerAction-rollespill
ModusEnspiller[4]
AldersgrensePEGI 12
Nettstedwww.piranha-bytes.com/gothic2/content_english/news_headlines.php
Del av serien Gothic
Gothic
Gothic 3

Gothic II er et rollespill og fortsettelsen til Gothic, utviklet av Piranha Bytes. Det ble først sluppet ut den 29. november 2002 i Tyskland, med Nord-Amerika følge nesten et år senere på 28. oktober 2003. Spillet ble publisert av Jowood og Atari.

Handling[rediger | rediger kilde]

I likhet med det forrige spillet, Gothic, foregår handlingen hovedsakelig i byen Khorinis. Byen inneholder blant annet et kloster, gårder og en stor skog. Det siste stedet besøkt i spillet er Irdorath, et fangehull som ligner på et tempel i gotisk stil. Khorinis er et rikt område med vakre gårder og tette skoger. Den viktigste handelsressursen er magisk malm som leveres fra en fengselskoloni.

De fleste gårdene i Khorinis, blir eid av en grunneier som har ansatt leiesoldater for å beskytte ham og hans områder mot en milits som forsøker å kreve inn skatt fra alle gårdene. Dette har fått Khorinis til å stå på randen av borgerkrig. Byen har lite mat og behøver omreisende kjøpmenn ettersom skipene fra fastlandet har sluttet å komme på grunn av konflikten.

Folk i Khorinis tror på tre guder: Adanos, guden for vann og balanse. Innos, gud for ild og god. Beliar, ondskapens og mørkets Gud. Etter at en barriere rundt fengselkolonien blir ødelagt, har malm-forsyning til kongeriket stoppet. Kongen bestemmer seg for å sende et sendebud, Lord Hagen, med 100 paladiner til øya i forsøk på å sikre malm. På Khorinis raider fanger som unnslapp leiren området, og militsen kan ikke lenger beskytte dem. Enkelte bønder grunnlegger derfor sin egen allianse.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Steam, 1.0.0.79, 12. september 2003, Steam-ID 39510, Wikidata Q337535, https://store.steampowered.com 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]