Gothic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gothic
UtviklerPiranha Bytes
UtgiverEgmont og THQ Nordic
DistributørEgmont, GOG.com og Steam
KomponistKai Rosenkranz
SerieGothic
SpillmotorZenGin
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse15. mars 2001
SjangerAction-rollespill, rollespill
ModusEnspiller
Nettstedwww.gothic.de
Neste i serienGothic II
Se også Gothic (andre betydninger)

Gothic er et rollespill for PC, som ble publisert den 30. november 2001. Spillet er utviklet av Pirahna Bytes.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen må fullføre oppdrag og drepe ville dyr og forskjellige monster for å tjene opp ferdighetspoeng, som brukes til å øke grunnleggende attributter, forbedre ferdigheter og lære ting. Dersom spilleren velger å begynne som en tryllekunstner, vil man kunne lære Circles of Magic. Jakt på ville dyr gjør at spilleren kan få tak i rått kjøtt. Dette helbreder skader, og kan selges videre. Ved å bruke en komfyr eller stekepanne, kan spilleren imidlertid også velge å gjøre dette til grillet kjøtt.

Spillet foregår i et middelaldersk fantasi-rike hvor mennesker slåss mot Orkene, en annen humanoid rase. For å slå tilbake, må kongen trekke ut magisk malm via gruvedrift, som kan brukes til å produsere kraftigere våpen. Derfor bestemmer kongen seg for å sende enhver person som har begått en forbrytelse til malm-gruvene. For å forhindre at domfelte stikker av fra straffen, beordrer han sine 12 mektigste magikere å reise en magisk kuppel over gruve-kolonien. Barrieren går imidlertid ut av kontroll og vokser seg stadig større.

Til slutt dekker barrieren hele dalen, og magikerne blir fanget i deres egen barriere. Dette gir de domfelte fra gruvene en mulighet til å myrde de distraherte vaktene, og ta kontroll over resten av kolonien. Kongen blir altså tvunget til å komme til enighet med fangene, ved å handle varer for å få tak i nok malm. Spilleren får kontroll over en navnløs fange som nettopp har havnet i gruve-kolonien. Det spesifiseres ikke hva slags forbrytelse karakteren ble dømt for, før spillet begynner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.