Gothic

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gothic
UtviklerPiranha Bytes
UtgiverEgmont
THQ Nordic
DistributørEgmont
GOG.com
Steam
Siste versjon1.08k
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse15. mars 2001
SjangerAction-rollespill
rollespill
ModusEnspiller
Nettstedwww.gothic.de
Neste i serienGothic II
Se også Gothic (andre betydninger)

Gothic er et rollespill for PC, som ble publisert den 30. november 2001. Spillet er utviklet av Pirahna Bytes.

Handling[rediger | rediger kilde]

Hovedpersonen må fullføre oppdrag og drepe ville dyr og forskjellige monster for å tjene opp ferdighetspoeng, som brukes til å øke grunnleggende attributter, forbedre ferdigheter og lære ting. Dersom spilleren velger å begynne som en tryllekunstner, vil man kunne lære Circles of Magic. Jakt på ville dyr gjør at spilleren kan få tak i rått kjøtt. Dette helbreder skader, og kan selges videre. Ved å bruke en komfyr eller stekepanne, kan spilleren imidlertid også velge å gjøre dette til grillet kjøtt.

Spillet foregår i et middelaldersk fantasi-rike hvor mennesker slåss mot Orkene, en annen humanoid rase. For å slå tilbake, må kongen trekke ut magisk malm via gruvedrift, som kan brukes til å produsere kraftigere våpen. Derfor bestemmer kongen seg for å sende enhver person som har begått en forbrytelse til malm-gruvene. For å forhindre at domfelte stikker av fra straffen, beordrer han sine 12 mektigste magikere å reise en magisk kuppel over gruve-kolonien. Barrieren går imidlertid ut av kontroll og vokser seg stadig større.

Til slutt dekker barrieren hele dalen, og magikerne blir fanget i deres egen barriere. Dette gir de domfelte fra gruvene en mulighet til å myrde de distraherte vaktene, og ta kontroll over resten av kolonien. Kongen blir altså tvunget til å komme til enighet med fangene, ved å handle varer for å få tak i nok malm. Spilleren får kontroll over en navnløs fange som nettopp har havnet i gruve-kolonien. Det spesifiseres ikke hva slags forbrytelse karakteren ble dømt for, før spillet begynner.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nuvola apps package games.pngDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.