Hopp til innhold

Gloppen Friidrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gloppen Friidrettslag
Nettsidehttps://www.gloppenfil.no/
Idrettsgren(er)Friidrett
HjemmebaneByrkjelo stadion
LandNorge
By/kommuneGloppen

Gloppen Friidrettslag (GFIL) er en overbygningsklubb for friidrett i Gloppen kommune. Laget ble stiftet i 1990 og organiserer friidrett på junior- og seniornivå for moderlagene i kommunen. Disse er Breimsbygda IL, Fjellhug/Vereide IL, Sandane Turn og Idrettslag, Hyen IL og Brodd IL.

Byrkjelo stadion er klubbens hjemmearena.

«Gloptimisten» er lagets klubbavis. Avisen utkommer med 3-4 utgaver i året, gjerne lagt til høytider som jul og påske.

Historie[rediger | rediger kilde]

Utøvere fra de ulike klubben kom sammen i trening for å utnytte hverandre og trenerressurser. Samtidig minket aktiviteten i moderklubbene og det ble vanskeligere å stille konkurransedyktige stafettlag. Idretten i Breim hadde på slutten av 1980-tallet hatt en vellykket sammenslåing av Breim IL og Indre Breim IL først til Breimsbygda Friidrettslag, og siden til Breimsbygda IL i 1989. I 1990 ble det bestemt å samle kommunens friiidrettstradisjoner i en overbygningsklubb.

Av kommunens eldre friidrettstradisjoner kan nevnes:

Etter sammenslåingen har nye navn tatt over tradisjonene: Kjell Ove Hauge (kule og diskos), Arne Indrebø (spyd), Cecilie Rise Ortner (lengde og tresteg), Kristin Roset (800 meter), Bodil Hjelmeset (spyd), Elin Isane (diskos), Merete Helgheim (motbakkeløp og kappgang), og klubbens nye kasttalenter, Thomas Mardal, Trude Raad og Marte Rygg Årdal (slegge). Odd-Bjørn Hjelmeset har også NM-medalje i 3000 meter hinder for klubben.

GFIL har om lag 200 medlemmer, der nærmere 20 av disse er aktive junior- og seniorutøvere. Laget har en aktiv veteranargruppe med flere medaljer fra nasjonale og internasjonale veteranmesterskap.

«Gloptimisten»[rediger | rediger kilde]

Tittelen til klubbavisa, «Gloptimisten», er bestemt form av et lokalt begrep, gloptimist. Begrepet beskriver den optimistiske og positive personen fra Gloppen kommune. Begrepet er sentralt i verdiene til klubben.

Avisa utkommer med 3 til 4 nummer i året[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]