Hopp til innhold

Fjellhug/Vereide Idrettslag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fjellhug/Vereide Idrettslag
Org.nummer988 004 804
Nettsidehttp://www.fjellhugvereide.no/
Idrettsgren(er)Friidrett
langrenn
håndball
volleyball
HjemmebaneFirdahallen
LandNorge
By/kommuneGloppen
StedSandane

Fjellhug/Vereide IL (forkortes gjerne Fj/V IL) er et idrettslag fra Gloppen kommune i Sogn og Fjordane. Klubben ble stiftet i 1899, og er en sammenslåing av skilaget Fjellhug og Vereide Idrettslag. Klubben har i dag grupper for friidrett, langrenn, volleyball og håndball i tillegg til barneidrettsgrupper og trimgrupper.

Skilaget Fjellhug er Gloppen kommunes eldste idrettslag. Laget ble etablert i 1899. Laget var sentrert rundt Fjellbygda, og hadde blant annet egen hoppbakke der. Vereide Idrettslag ble stiftet i 1922, og hadde andre idrettstilbud enn Fjellhug, med friidrett og håndball som de mest sentrale. Det ble gjerne til at bygdas utøvere stilte for Vereide på sommeren og for Fjellhug innen vintersport.

I 1966 slo lagene seg sammen i navnet Fjellhug/Vereide IL.

Kleivane Skisenter med skihytten

Kleivane Skisenter i Fjellbygda har en to kilometer lang lysløype og en skiskytterarena. Anlegget ble bygd på slutten av 80-tallet og starten av 90-tallet og var i drift fra nyttår 1993. På arenaområdet er det bygd en skihytte av material fra gamle Austrheim skole.

Anlegget blir mye brukt som utfartssted for skiturer til fjelltoppene på Nordstranda.

Arrangement

[rediger | rediger kilde]

Rypeskarrennet er et årlig langrennsløp og turlangrenn på om lag 24 kilometer siden 1979. Løpet gikk originalt fra Utvikfjellet vestover over fjella via Rypeskaret til Fjellbygda ved Sandane, men det ble senere etablert en rundløype med start og målgang på Utvikfjellet. Rennet arrangeres oftest i forbindelse med påsken.

Svinestrandløpet er et motbakkeløp som arrangeres av Fjellhug/Vereide IL. Løpet ble første gang arrangert i 2005.

Kjente utøvere

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]