Gemma Atkinson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Gemma Atkinson
ThaiRestaurantGemma2006.jpg
FødtGemma Louise Atkinson
16. november 1984 (33 år)
Storbritannia Bury, Greater Manchester, Storbritannia
Beskjeftigelse Skuespiller, modell
NasjonalitetStorbritannia
Aktive år2004 -
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Gemma Louise Atkinson (født 16. november 1984 i Bury, Greater Manchester, Storbritannia) er en engelsk skuespillerinne, fjernsynspersonlighet, samt glamour- og undertøysmodell. Hun ble berømt etter rollen som Lisa Hunter i tv-serien Hollyoaks og påfølgende spin-off serier.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Hun kommer opprinnelig fra Bury, Greater Manchester, der hun tok sin General Certificate of Secondary Education (GCSE) ved Castlebrook High School før hun begynte sin karriere som modell.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

Gemma er for tiden sammen med fotballspilleren Marcus Bent.[1] Hun har tidligere blitt koblet til skuespilleren Cleveland Campbell, samt fotballspillerne Cristiano Ronaldo og Alan Smith.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Skuespiller/programleder[rediger | rediger kilde]

Atkinson ble berømt gjennom å spille rollen som Lisa Hunter på Channel 4 tenårings såpeoperaen Hollyoaks. Atkinson og Marcus Patric (som spilte rollen Ben Davies) gikk så videre til spin-off serien med navn Hollyoaks: Let Loose på kanalen E4, der deres karakterer startet et nytt liv sammen i Chester. Denne ble fulgt av serien Hollyoaks: In the City som også gikk på kanalen E4.

Atkinson var med i videoen til «Goldie Lookin Chain» til sangen R'n'B og var også avbildet på coveret til CD-singelen.

15. til 16. mars 2008 var Gemma programleder av Play.com Live gamers expo på Wembley stadium sammen med programlederen fra Virgin Radio, Iain Lee.

I 2008 vil Atkinson spille i den britiske uavhengige filmen Boogie Woogie sammen med bl.a Heather Graham[2], Gillian Anderson, Christopher Lee og Stellan Skarsgård. Meldinger sier også at Gemma skal ha hovedrollen i den nye filmversjonen av Barbarella som blir sluppet i 2008 eller 2009.[3]

Reality show[rediger | rediger kilde]

Hun var med som deltager på reality show som Celebrity Weakest Link (med Marcus Patric) i desember 2006, ITV1s Soapstar Superstar, der hun var blant de fire beste, og Celebrity Masterchef.

I november 2007 var hun med på ITV1 sitt realityshow I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!, lokalisert i Australia, og endte på femteplass i konkurransen.[4]

Glamour og undertøysmodell[rediger | rediger kilde]

Tidlig i 2006 forstørret Atkinson sine bryster ved hjelp av plastisk kirurgi, noe som økte heste bystestørrelse til 34E (innrømmet på programmet «I'm a Celebrity...»). Hun sa senere i et intervju at hun mistet vekt på grunn av treningsopplegget sitt, og at hennes bystestørrelse minsket. Operasjonen var ment å gjenopprette form og størrelse til det opprinnelige.[5]

Etter å ha begynt som glamour modell, har Atkinson også blitt tatt bilde av i flere provokative bildeserier i undertøy og bikini, inklusive ikke-nakne, men toppløse bilder for magasiner som Arena, FHM, Loaded, Maxim, Zoo Weekly og Nuts. I oktober 2006, var hun med i tre av de nevnte magasinene på en måned, noe som gjorde henne til en av de mest kjent og brukte glamour modellene i Storbritannia. I november 2006, ble det kjent at Zoo Weekly var blitt enige med Atkinson om å bruke hennes navn til sin vante «sex and relationships column».

I mai 2007, ble Atkinson annonsert som det «glamorøse nye aniktet» til British Grand Prix og den offisiell «maskotten» til «hi-octane» mesterskapet ved Silverstone 8. juli. Hun var også med og promoterte Tour de France samme år. Tidlig i 2007 ble hun også utvalgt til å være det nye ansiktet fir undertøyskjeden La Senza. Hennes 2008-kalender ble fotografert i Thailand, og ble sluppet 1. november 2007. Gemma har uttalt at hun er stolt over den mere naturlige stilen på bildene i den kalenderen, i motsetning til de noe mere glamorøse og styliserte utseende på 2007-utgaven. I oktober 2007 fikk Atkinson oppdraget å være det nye ansiktet til undertøyskjedens Ultimos D-G varemerke.[6] Hun var med på å åpne Ultimos butikker i London, Belfast og Glasgow sammen med eieren av Ultimo; Michelle Mone.

Sangerinne[rediger | rediger kilde]

Ifølge noen meldinger i media, planlegger Atkinson også å starte opp en sangkarriere.[7]

Offentlig engasjement[rediger | rediger kilde]

I september 2007 var Atkinson med på 5 km langt veledighetsløp for brystkreft-saken.

Hun vil være med på en 228 km lang vandring langs Den kinesiske mur i april 2008 som del av en veledighets event organisert av Olivia Newton-Johns brystkreftorganisasjon, der hun vil være sammen med flere andre kjendiser og kreftpasienter. Gemma vil gå sin del sammen med bl.a Marcus Patric. Vandringen skal symbolisere de steg som kreftpasientene må ta på sin vei mot å bli helbredet. Informasjon om vandringen kan finnes på https://web.archive.org/web/20080907080217/http://www.greatwalktobeijing.com/.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Listene under er ikke komplett, se Internet Movie Database – Gemma Atkinson

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]