FHM

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
FHM
FHM.svg
LandStorbritannia, Frankrike
Grunnlagt1985
UtgiverBauer Media
SpråkEngelsk, fransk
ISSN1295-9138
Nettstedhttps://fhm.com (engelsk)

FHM, et akronym for For Him Magazine, er et blad for menn utgitt én gang i måneden. Bladet ble først gitt ut som FHM i 1994 i Storbritannia, men ble opprinnelig utgitt under navnet For Him i 1985. Grunnleggeren het Chris Astridge.

Etter at James Browns Loaded (ansett som selve opprinnelsen til mannebladsjangeren) kom på markedet, og senere blader som GQ og Esquire, gikk For Him over fra å være et motemagasin for menn til å bli et mer generelt manneblad da de introduserte en sportsseksjon. Etter hvert utvidet bladet seg også internasjonalt, og i juli 2004 var det gitt ut i 27 land. Den norske utgaven av FHM ble gitt ut av Bonnier Media, og kom ut 12 ganger i året. I tillegg ble det utgitt ukentlige iPad-utgaver av norske FHM. Sjefredaktør i Norge var Martin Thronsen.

Bladet trykkes på glanset papir og fotografiene er av høy teknisk kvalitet. FHM ble det bestselgende magasinet i Storbritannia i midten av og mot slutten av 1990-tallet.

I tillegg til fotografier av lettkledde kjendisdamer, er bladet skrevet i en gjennomgående humoristisk tone, og inneholder reportasjer om en mengde andre emner, som profiler av kjente personer, sportsartikler, film, spill, musikk, teknologi, motestoff og mye annet.

100 mest sexy kvinner[rediger | rediger kilde]

Siden 1995 har den britiske utgaven av FHM hatt en årlig avstemning for å finne de «100 mest sexy kvinnene i verden». Selv om resultatene ikke er korrekte rent statistisk sett, er de en indikasjon på populariteten hos de aktuelle kvinnene bland kjøperne av FHM. De forskjellige landene har uavhengige avstemninger.

Vinnerne i den britiske utgaven:

Bare tre kvinner har vært med på listen alle 11 årene: Pamela Anderson, Cameron Diaz og Kylie Minogue. I en avstemning over tidligere avstemninger publisert i den britiske utgaven i juli 2004 var det imidlertid Louise Redknapp som vant tittelen «Sexyeste kvinne av tiåret».

Opplag[rediger | rediger kilde]

Bekreftede netto opplagstall fra Mediebedriftenes Landsforening:[1]

  • 2011: 40 002
  • 2012: 33 904
  • 2013: 25 957

Den norske utgaven kom med siste nummer i august 2014.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]