Game (butikk)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Game Stores Group Norway NUF
Org.formNorskregistrert utenlandsk foretak
BransjeButikkhandel med videospill
Etablert21. oktober 2006[1]
Opphørt 31. juli 2015
Eier(e)OpCapita
MorselskapNordic Games Group
HovedkontorUpplands Väsby
LandStorbritannia
Produkt(er)spillkonsoll
NøkkelpersonerRikard Govenius, Lars Wingefors, Dennis Keller
StyrelederLars Wingefors
Adm.dir.Rikard Govenius
Omsetning 40 millioner NOK i 2013[2]
Resultat -5 millioner NOK i 2013[2]
Nettsted Offisielt nettsted (en) · Offisielt nettsted (es)

GAME Stores Group Norway NUF (også kalt Game, eller stilisert som GAME) var en konseptbutikk som spesialiserte seg på salg og kjøp av nye og brukte videospill. Kjeden er fortsatt operativ i England, drifted av konsernet Rhino Group.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Kjeden har sin opprinelse i England, og var en sammenslåing av Rhino Group, Electronics Boutique og en rekke småbutikker i Frankrike og Spania. I 2002 ble alle butikker rebranded til GAME og konsernet skiftet navn til The Game Group plc (senere Game Digital plc). Selskapet ekspanderte senere til andre land, deriblant Sverige, Norge, Danmark og Australia.

Game i Norge ble opprettet i 2006, og kom seg inn på det norske markedet ved å kjøpe opp spillspesialisten Spider-Man.[3] Alle butikkene i Spider-Man-kjeden endret navn til Game, og en helt ny butikk ble åpnet på Sandvika Storsenter. I løpet av tiden i Norge åpnet Game butikker i blant annet Oslo, Sandvika, Stavanger, Skien, Buskerud, Trondheim, Molde, Ålesund, Bergen, Kristiansand og Tromsø.

Etter at Game Digital plc begynte å oppleve finansielle problemer i 2012, som endte med nedleggelse av nesten halvparten av de britiske butikkene,[4] valgte de å selge den nordiske avdelingen av selskapet til Nordic Games Group.[5]

Nordic Games valgte, etter å ha drevet de nordiske butikkene i tre år, å legge ned alle butikker i Norge og Sverige i april 2015. Game Stores Group ble begjært konkurs i juni 2015.[6]

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Game spesialiserte seg på å selge brukte og nye videospill, samt konsoller og spilleffekter. Etter oppkjøpet av Nordic Games begynte også butikkene å selge godteri, brus, LEGO, brettspill, importspill og retrospill. De hadde også et fordelskort som ga kunder muligheten til å samle opp poeng på alle kjøp. De solgte også en forsikring på alle konsoller kalt «GAMECare» og en beskyttelse på spill-CD-er ved navnet «DiscCare». Kjeden hadde også en nettbutikk frem til 2012.

Nordic Games, som utvikler og utgiver av spill,[7] solgte også sine egne spill i butikken, samt en billigspillserie ved navnet «Game outlet».[8]

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

Under Gullstikka 2014 vant Game-butikken på Sandvika Storsenter pris for «Årets spillbutikk».[9]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret». Brreg.no. Besøkt 19. februar 2016. 
  2. ^ a b «Game Stores Group Norway regnskap». Purehelp.no. Arkivert fra originalen 7. januar 2017. Besøkt 18. februar 2016. 
  3. ^ «Slutt for spillkjeden Spider-Man». Dagbladet.no. Besøkt 18. februar 2016. 
  4. ^ «Why GAME collapsed». Eurogamer.net. Besøkt 18. februar 2016. 
  5. ^ «De norske GAME-butikkene er solgt». PressFire.no. Arkivert fra originalen 25. februar 2016. Besøkt 18. februar 2016. 
  6. ^ «Spillbutikkjeden Game legges ned i Norge». Gamereactor.no. Besøkt 18. februar 2016. 
  7. ^ «Portfolio: Nordic Games». NordicGamesGroup.com. Arkivert fra originalen 16. februar 2016. Besøkt 18. februar 2016. 
  8. ^ «Portfolio: Game outlet». NordicGamesGroup.com. Arkivert fra originalen 31. januar 2016. Besøkt 18. februar 2016. 
  9. ^ «Disse vant Gullstikka 2014». Gamereactor.no. Besøkt 18. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]