Fruens hemmelige timer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fruens hemmelige timer
orig. Madame de...
Generell informasjon
SjangerRomantisk drama
Utgivelsesår1953
Prod.landFransk
Lengde95 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegiMax Ophüls
ManusforfatterMarcel Achard
Max Ophüls
Annette Wademant
MusikkOscar Straus
Georges Van Parys
SjeffotografChristian Matras
KlippBorys Lewin
Eksterne lenker

Fruens hemmelige timer [1] (fransk: Madame de...) er en fransk langfilm fra 1953 regissert av Max Ophüls med Louise Lévêque de Vilmorins roman «Madame de...» fra 1951 som litterært forelegg.

I 1954 ble Georges Annenkov og Rosine Delamare nominert til Oscar for beste kostymedesign for en svarthvitt-film, men tapte til Edith Head for Sabrina.

Handling[rediger | rediger kilde]

Louise er en aristokratisk kvinne i Belle Époque, Paris, gift med André (spilt av Charles Boyer) en greve og høytstående general i det franske militæret. Louise er vakker, men en bortskjemt og overfladisk kvinne som sliter med gjeld på grunn av hennes livsstil. Hun avtaler å i all hemmelighet å selge sine kostbare hjerte-formede diamant-øredobber, en bryllupsgave fra ektemannen sin, til en gullsmed - Rémy.

Men Louise og André sover i separate senger, de har ingen felles barn, og André har en hemmelig elskerinne. Louise forklarer forsvinningen av øredobbene sine, ved å late som om hun har mistet dem ved en opera. Men jakten for å finne igjen øredobbene, når til slutt de franske avisene. Dette gjør at Rémy kontakter André, for å tilby å selge diamantene tilbake til ham. André aksepterer tilbudet. Men i stedet for å konfrontere sin kone, gir han øredobbene til sin elskerinne, Lola.

Men Lola selger imidlertid øredobbene kort tid senere, for å gjøre opp gammel gjeld. Øredobbene blir senere kjøpt av en italiensk baron, Fabrizio Donati, som snart skal begynne som diplomat i Paris. Donati blir etter hvert forelsket i Louise, og gir øredobbene som gave til henne. Men André gjennomskuer snart affæren deres. Donati utfordrer André til en pistol-duell. Men André blir ansett som en utmerket skytter, og Louise er livredd for at Donati risikerer å bli drept i denne konfrontasjonen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]