Frédéric Etsou-Nzabi-Bamungwabi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frédéric Etsou-Nzabi-Bamungwabi
Etsou.jpg
Født3. desember 1930
Belgian Congo
Død6. januar 2007[1] (76 år)
Leuven
Gravlagt Kinshasa
Beskjeftigelse Katolsk prest (1958–)[2]
Nasjonalitet Den demokratiske republikken Kongo

Frédéric Etsou-Nzabi-Bamungwabi (født 3. desember 1930 i Mazalonga i provinsen Equatore i daværende Belgisk Kongo, senere Zaïre, nå Kongo-Kinshasa, død 6. januar 2007 i Leuven i Belgia) var katolsk erkebiskop av Kinshasa, og kardinal.

Han ble presteviet den 13. juli 1958 i presteordenen Scheut-misjonærene (egentlig: «Kongregasjonen av Marias uplettede hjerte», Congregatio Immaculati Cordis Mariae). Etter noen års pastoralt arbeid ble han sendt for videre studier i Paris i Frankrike (doktorgrad i sosiologi, og senere studier i naturvitenskaper og litteratur) og Brussel i Belgia (doktorgrad i pastoralteologi).

Han ble erkebiskop av Mbandaka-Bikoro i 1977 (etter ett år som koadjutorerkebiskop samme sted), og ble forflyttet til erkebispedømmet Kinshasa (hovedstaden) i 1990. I 1991 ble han kreert til kardinal av pave Johannes Paul II. Han døde etter lengre tids sykdom på et sykehus i Leuven/Louvain i Belgia i januar 2007. Kardinalen hadde de siste årene i lange perioder oppholdt seg i Belgia for behandling.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]