Sephiroth

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sephiroth
SpillserieFinal Fantasy-serien
Første spillFinal Fantasy VII
StemmeLance Bass (Kingdom Hearts)
George Newbern (alle andre opptredener)
Skapt avTetsuya Nomura

Sephiroth (セフィロス Sefirosu) er en fiktiv videospillfigur fra rollespillet Final Fantasy VII til PlayStation. Ettersom Final Fantasy VII ble en stor suksess har Sephiroth hatt mange andre opptredener blant annet i Kingdom Hearts-serien og Compilation of Final Fantasy VII, en serie som viderefølger Final Fantasy VII.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Sephiroth var resultatet av professorene Lucrecia Crescent og Hojos forhold. Allerede før fødselsen hadde Hojo eksperimentert med den mystiske Jenovas celler på Sephiroth. Resultatet ble at Sephiroth fikk supermenneskelige krefter, og etter hvert som han vokste opp i Shinras tjeneste gikk han raskt opp på SOLDIERs rangstige og ble til slutt en legende og idol for ungdommer over hele verden, helt til tilfeldighetene sendte ham på et oppdrag til byen Nibelheim.

Sammen med andre utsendinger fra Shinra skulle han på et rutineoppdrag for å få has på noen monstre som terroriserte byen. De overnattet på den lokale herregården som tilfeldigvis var samme bygning som Hojo anvendte i løpet av store deler av forskningen sin. Sephiroth kom over forskningsarkivene i bygningen, og etter å ha oppdaget sine røtter som forskningseksperiment fikk han det for seg at han var Jenovas «sønn», skapt for å lede arven hennes videre ved å erobre verden. Etter å ha lagt byen i grus dro han til Jenovas lagringsplass like ved i den lokale Mako-reaktoren for å hente sin «mor». Han ble stoppet av Cloud Strife og kastet ned i Mako-strømmen i reaktoren, og ble etter dette antatt å være død. Sannheten var at han overlevde, og fløt gjennom jordens indre til han ble innkapslet i en gigantisk Materia-krystall.

Fem år senere fortsatte han sin plan om verdensherredømme, og manifesterte seg i Jenovas kropp, som ble lagret i Shinras hovedkvarter. Denne Sephiroth-dobbeltgjengeren reiste så verden rundt og spredte død og fordervelse, på leting etter en måte å gi sin egentlige kropp den makten han ville ha. Til slutt oppdaget han en måte å tilføre seg selv energien i selve planeten – ved å gjøre stor skade på den og deretter suge til seg energien som ble samlet for å reparere skaden. Sephiroths plan ble nesten forhindret av blomsterpiken Aerith Gainsborough, som var den siste gjenlevende av en eldgammel rase som beseiret Jenova i fortiden. Sephiroth triumferte likevel til slutt; han drepte Aerith og brukte den Svarte Materia til å påkalle en enorm asteroide til å kollidere med jorden. I siste øyeblikk ble han angrepet og stoppet av Cloud Strife for andre gang, sammen med flere av vennene hans. Med hjelp av Aeriths ånd ble asteroiden, Meteor, fordrevet.

Men selv om planen hans mislyktes denne gangen, var Sephiroth nå blitt så mektig at hans sjel ikke kunne dø. Sephiroth ble gjenfødt to år senere i kroppen til Kadaj i filmen Final Fantasy VII Advent Children, men ble nok en gang beseiret av Cloud. Hans siste replikk, «I will never be a memory», tilsier at han enda ikke er borte for godt.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]