Norges Handikapforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Norges Handikapforbund
TypeInteresseorganisasjon
Stiftet1931
LandNorge
HovedkontorOslo
LederArne Lein
Nettstedhttp://www.nhf.no

Norges Handikapforbund (NHF), opprinnelig Norges Vanførelag, er en norsk interesseorganisasjon for funksjonshemmede. Den har ca. 15 000 medlemmer. Organisasjonen har som formål å arbeide for at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal få sine rettigheter innfridd og kunne delta i samfunnslivet på lik linje med funksjonsfriske.

Organisasjonen ble stiftet i 1931 under navnet Norges Vanførelag, og har hovedkontor i Oslo. Forbundets ungdomsorganisasjon (NHFU) ble stiftet i 1979. Arne Lein er forbundsleder og Sunniva Ørstavik er generalsekretær fra 2018.

Norges Handikapforbund har vært en forkjemper for at funksjonshemmede skal få bedre livsvilkår og muligheter for samfunnsdeltakelse. Organisasjonen har et nettverk av frivillige over hele landet og jobber aktivt for å få politikere, fagfolk, myndigheter og næringsliv til å se hvilke hindringer funksjonshemmede møter, for å få til endringer.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

organisasjonstubbDenne organisasjonrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.