Fauskanger barne- og ungdomsskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fauskanger barne- og ungdomsskule
MottoEin skule for alle
SkoletypeBarne- og ungdomsskule (1.–10. trinn)
FylkeVestland
KommuneAskøy
TettstedFauskanger
Adresse5314 Kjerrgarden
RektorNorvald Hæstetræet
Klasser12
Elever224 (2014)
Ansatte35 (2014)
Målformnynorsk
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet

Fauskanger barne- og ungdomsskole
60°31′28″N 5°01′47″Ø

Fauskanger barne- og ungdomsskule er en barne- og ungdomsskule nord på Askøy. Skolen er den eneste kombinerte barne- og ungdomsskolen i Askøy kommune med 224 elever og 35 ansatte. Elevene på barnetrinnet kommer fra kretsen Nordre Askøy fra Fauskanger og nord til Herdla. (Se Grunnkretser i Askøy kommune for mer informasjon angående skolekretser.) Ved skolens ungdomstrinn er det også elever som er ferdig med barnetrinnet på Træet skule inkludert. Skolen ligger på Fauskanger, ca. 20 km. fra kommunesenteret Kleppestø.

Skolen er sammen med Træet skule de eneste på Askøy med nynorsk som hovedmålform, mens 63% (2011) av elevene har bokmål, noe som er opp fra 38% i 2005.

Den gamle skolen ble bygget i 1976 og etter flere år med aktivt arbeid fra ansatte, foresatte og politisk ledelse i kommunen, ble arbeidet med ny skole igangsatt i 2006.

Flere år med slitasje og trange kår under byggingen, ble endelig til et praktbygg som trygt kan kalles nordre askøys storstue.

Den nye skolen med plass til over 300 elever, ble offisielt tatt i bruk høsten 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]


utdanningsDenne utdannings- og Vestlandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.