Kleppestø

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kleppestø
Kleppestø
Kleppestø i november 2008
60°24'N, 5°13'E
LandNorge Norge
FylkeHordaland
KommuneAskøy
Høyde over havet6±1 meter
Postnummer5300 Kleppestø
5319 Kleppestø
5321 Kleppestø
5322 Kleppestø
5323 Kleppestø

Kleppestø er kommunesentrum i Askøy kommune i Hordaland og en del av tettstedet Askøy. Her finnes busstasjon og havn for hurtigbåten som trafikkerer båtruten Askøy - Bergen parallelt med buss. Her finnes blant annet rådhus, kjøpesenteret Kleppestø Senter og to bensinstasjoner.

Fra Myrane med Askøybroen og Lyderhorn i bakgrunnen

Inntil Askøybroen ble åpnet i desember 1992 gikk fergene fra Kleppestø til Sukkerhusbryggen i Bergen sentrum. Overfartstiden var 18 minutter, og operatør var Rutelaget Askøy-Bergen AS.

De siste 20 år har det vært lansert mange planer for en fornying av Kleppestø som Askøys kommunesentrum. Blant annet har det vært planer om å bygge hotell på den gamle fergekaien. Maltvikhaugen – populært kalt Ølhaugen – ble sprengt bort i 1996 for å gjøre Kleppestø mer åpent, og kjøpesenterne Kleppestø Torg og Aureka har blitt bygget sammen til Kleppestø Senter. Utover dette har det vært relativt beskjeden utvikling av området, noe som antas å skyldes det svært kuperte terrenget.

Redningsselskapet har en av sine hovedstasjoner på Kleppestø.

Ingrid Espelid Hovig er fra Kleppestø.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]


hordalandstubbDenne hordalandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.