Fairfield Halls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fairfield Halls

Fairfield Halls er et kunstsenter og konsertlokale i Croydon i London, England som ble åpnet i 1962. Bygningen inneholder en konserthall, et teater kalt Ashcroft (navngitt etter den lokale skuespillerinnen Peggy Ashcroft), gallerihallen Arnhem (navngitt etter Arnhem i Nederland, som er Croydons vennskapsby) samt et eget kunstgalleri. Bygningen er ventet å bli oppgradert i forbindelse med moderniseringsprogrammet i bydelen som er kalt Croydon Vision 2020.

Konserthallen har ofte blitt frekventert av BBC for innspillinger, og Fairfield Halls har blitt brukt av The Beatles, Family (som også spilte inn deler av sitt album Anyway der), Robert Cray, Status Quo, Chuck Berry, Kenny Rogers, Elkie Brooks, Camel, Caravan, Daniel O'Donnell, Shakin' Stevens, The Sinceros, Hall & Oates, Free, James Last, Bucks Fizz, Judith Durham og Coolio.

Fairfield Halls har også blitt brukt til profesjonell bryting for Storbritannia i flere år. Ellers har lokalene blitt brukt til filminnspilling, til blant annet Da Vinci-koden fra 2006, hvor rollefiguren Robert Langdon (spilt av Tom Hanks) i de første ti minuttene av filmen holder en tale for studenter om symboler.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]