Erotisk sexnekt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lap dance kan være seksuelt opphissende, og kan derfor være en del av erotisk sexnekt ettersom det ikke nødvendigvis fører til videre seksuelle handlinger.

Erotisk seksuell avvisning eller erotisk sexnekt, også kjent som orgasmenekt, er en seksuell praksis hvor en person holdes i en tilstand med høy seksuell opphisselse for en lengre tid uten å få orgasme, og er ofte praktisert i forbindelse med BDSM og seksuell bondage. Erotiske sexnekt kan noen ganger sees på som et annet navn for eller en variant av orgasmekontroll.

En form for erotisk sexnekt er reduksjon eller totalt fravær av stimulering av kjønnsorganene. For å håndheve dette kan et kyskhetsbelte brukes som en fysisk barriere som hindrer en fra å berøre kjønnsorganene eller få full ereksjon.

Metoder[rediger | rediger kilde]

Flørting og avvisning[rediger | rediger kilde]

Flørting er en vikig del i forhold med erotisk sexnekt ved at det bygges opp seksuell spenning uten garanti om orgasme.

Flørting og avvisning (engelsk: tease and denial) går ut på at den ene personen fristes seksuelt og deretter avvises. Kan enten utføres som en del av forspill eller under sex. Under sex kan dette skje ved at den ene partneren stimuleres til nær orgasme, hvorpå all stimulering stanses slik at personen akkurat er på kanten til orgasme. Dette ligner på orgasmekontroll, men uten lovnad om en orgasme på slutten.

Når orgasme ikke skjer etter at at stimulering fjernes kalles dette en avvist orgasme («denied orgasm», også kalt «blue balls»). Hvis orgasme likevel skjer etter at stimuleringen har blitt fjernet så vil den gi mindre nytelse enn vanlig, og kalles derfor en ødelagt orgasme (engelsk: «ruined orgasm»). Alternativt (for menn) kan også ejakulasjonen hindres med en eller annen innsnevring, noe som kalles blokkert orgasme. På disse måtene kan den underdanige ertes nær orgasme flere ganger uten å faktisk komme, hvilket sies å skape en intens opphisselse og et sterkt psykologisk behov for nærhet.

Binding og erting[rediger | rediger kilde]

En kvinne bindes fast som en del av sexlek.

Å bli fysisk bundet fast («bondage») blir noen ganger brukt for å få større kontroll over bevegelsene og dermed orgasmen til en partner. Slik bruk av bondage kalles binding og erting (engelsk: tie and tease), og kan sees på som en forlengelse av flørting og avvisning. Å binde partneren sin blir noen ganger sett på som en elementær del av erotisk sexnektspill. Lek avtales ofte mellom partene på forhånd, og det er verdt å merke seg at det vanligvis fokuseres på hvilke aktiviteter som kan og ikke kan utføres, istedenfor hvilke følelser som genereres. Lek med binding og erting kan være både fysisk og psykologisk intenst, fordi ertingen fører til sterk seksuell frustrasjon mens bindingen fører til en følelse av hjelpeløshet.

Total sexnekt[rediger | rediger kilde]

Komplett og total sexnekt inkluderer vanligvis at man totalt unngår stimulering av kjønnsorganene. Dette kan involvere bruk av fysiske barrierer i form av et kyskhetsbelte, som fins både for kvinner og menn. Selv med et kyskhetsbelte som hinder tilgang til kjønnsorganene (helt eller delvis) så kan seksuell opphisselse fortsatt være mulig gjennom flørting, erting og fristelse. Varigheten på slik lek kan variere fra noen minutter til ubegrenset tid.

Strap-on for menn[rediger | rediger kilde]

En strap-on dildo kan brukes av en mann på en kvinne slik at hun gis penetrerende vaginal sex uten at den mannlige partneren kan oppnå orgasme. I tillegg kan mannen bruke et kyskhetsbelte.[1] Dette skiller seg fra pegging, siden dildoen i dette tilfellet erstatter penisen til mannen. Dersom dildoen erstatter penisen for hele sexakten kan det sees på som en form for total sexnekt, mens hvis dildoen bare blir brukt som en del av forspillet kan det sees på som en form for erting. I det siste tilfellet kan dildoen brukes for å forlenge sexakten, og dermed bedre seksuelt tilfredsstille den kvinnelige partneren i tilfeller hvor mannen sliter med tidlig utløsning.[2][3][4]

Som en form for kontroll[rediger | rediger kilde]

Erotisk sexnekt skaper en tilstand med et sterkt seksuelt behov som kan føre til at den som opplever sexnekten oppfører seg mer føyelig, hvilket kan være med på å tilfredsstille begge parter.

Orgasmekontroll gjør at den dominante elskeren kan kontrollere og trene opp sin underdanige elsker på et område som er svært intimt og psykologisk viktig i livet deres. Dette kan innebære trening for å bygge opp en toleranse for stimulering slik at den underdanige kan holde tilbake en orgasme, eller å få orgasme på kommando. En dominant elsker kan bruke dette for å få en underholdende og noen ganger sterkt etterlengtet følelse av seksuell kontroll og erotisk makt. Underdanige elskere kan på sin side oppleve erotisk underkastelse, seksualisert objektivisering og erotisk tap av kontroll som kan gi en sterkt tilfredsstillende og etterlengtet følelse.

Orgasmenekt er mye brukt som en form for orgasmekontroll innen erotisk feminisering. Den dominante vil da ofte holde den underdanige i en svært opphisset tilstand over lengre tid ved å nekte seksuell utløsning, slik at den underdanige blir mer villig til å utføre handlinger som tilfredsstiller deres behov for erotisk ydmykelse. Noen ganger vil også den dominante holde tilbake den underdanige sin orgasme for å kunne tilfredsstille egne behov for seksuell ydmykelse.

Se også[rediger | rediger kilde]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Georgia Ivey Green, A KeyHolder's Handbook
  • Georgia Ivey Green, Ultimate guide to tease and denial
  • Ken Addison, Around her finger
  • Lucy Fairbourne, Male chastity: a guide for Keyholders
  • Elise Sutton, Female domination
  • Barbara Wright Abenathy, Venus on top
  • Gorgeann Cross, Sexual power for women

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]