Erotisk ydmykelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
En naken kvinne som blir ydmyket ved å måtte sitte og bli sett på av en gruppe mennesker.

Erotisk ydmykelse er sikker, sunn og samtykkende bruk av ydmykelse i en seksuell kontekst hvor en person oppnår seksuell opphisselse og nytelse fra de sterke følelsene knyttet til det å bli ydmyket og nedverdiget, eller det å ydmyke og nedverdige en annen.

Dette blir ofte, men ikke alltid, kombinert med annen seksuell stimulering av en eller begge partene. Nedverdigelsen behøver ikke nødvendigvis i seg selv å være av seksuel art, det er selve ydmykhetsfølelsen som er ettertraktet, uavhengig av hva den skyldes.

Ydmykelsen kan være verbal (muntlig) eller fysisk og det kan foregå helt privat eller åpent i det mer eller mindre offentlige rom. Erotisk ydmykelse kan ofte bli til faste ritualer og i motsetning til mange andre seksuelle aktiviteter kan erotisk ydmykelse i mange tilfeller også lett utøves over lange avstander online. I sadomasochistisk lek kan «ris på rumpa» bli brukt både i «gammeldags oppdragelse» (tukt) og det kan brukes i erotisk ydmykelse. Forskjellen er at ved tukt er poenget smerten det medfører, imens ved erotisk ydmykelse så er det den nedverdigende ydmykhetsfølelsen som er formålet. Den som blir ydmyket kalles ofte for den underdanige, imens den som utfører ydmykelsen kalles den dominante.

Muntlige kommentarer om hvor flate, små og stygge en kvinnes bryster er, eller om at en penis er altfor liten og utilstrekkelig, kan altså være seksuelt opphissende for noen underdanige som mottar dem. Et annet eksempel på verbal erotisk ydmykelse er at en underdanig blir beordret til å hele tiden gjenta og bekrefte hver eneste beskjed han eller hun får om ting han eller hun skal gjøre.

Vanlig oralsex kan fungere som fysisk erotisk ydmykelse dersom den underdanige må slikke på penis, klitoris eller anus uten å egentlig ha direkte lyst til det selv. Det å måtte ta oppvasken på kjøkkenet hver dag, kan i praksis også fungere som en ritualisert fysisk erotisk ydmykelse.

Se også[rediger | rediger kilde]