Eric Johnson

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Se også Eric Johnson (skuespiller)
Eric Johnson
Eric Johnson cropped.jpg
Født 17. august 1954 (62 år)
Austin
Utdannet ved University of Texas
Nasjonalitet USA

Eric Johnson (født 17. august 1954) er en Grammy Award-vinnende gitarist fra Austin, Texas.

Mest kjent for sin suksess innen instrumental rock, men Johnson inkomporerer også jazz, fusion, New Age, og til og med country-elementer i sin musikk. Johnson er en vidt anerkjent mester i sitt fag, og har mottatt hyllester fra bla. Carlos Santana, B.B. King, og nå avdøde Stevie Ray Vaughan. Singelen «Cliffs of Dover», fra albumet Ah Via Musicom, vant i 1991 Grammy for beste Rock-instrumentale prestasjon. Han har vært tre ganger med i G3 prosjektet til Joe Satriani, og deltar på G3: Live in Concert fra 1997.

Eric Johnson har et nært samarbeid med gitarprodusenten Fender som også har lagd to signaturgitarer til ære for Johnson. Den første kom i 2005 og hadde blant annet av hals i ett stykke lønn. Gitaren kommer i fargene 2-tone sunburst, svart, white blonde og candy apple red. I 2009 kom en ny versjon, med bound rosewood gripebrett, i tillegg til andre farger: Dakota Red, Tropical Turquoise, Medium Palomino Metallic og Lucerne Aqua Firemist.

Eric Johnson har også samarbeidet med DiMarzio, og utviklet et sett humbuckere, «EJ Custom». I tillegg har Jim Dunlop lagd Eric Johnsons egne signatur-plektere, basert på det klassiske Jazz III-plekteret.

Diskografi (solo)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]