Enrique Iglesias

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Enrique Iglesias
Robin Wong Enrique 013.JPG
FødtEnrique Miguel Iglesias Preysler
8. mai 1975 (43 år)
Madrid
SamboerAnna Kurnikova
Far Julio Iglesias
Mor Isabel Preysler
Søsken Julio Iglesias jr., Chabeli Iglesias
Utdannet ved University of Miami
Beskjeftigelse
7 oppføringer
NasjonalitetSpania
Språkspansk
Utmerkelser Latin Grammy Award for Best Urban Performance, Grammy Award for Best Latin Pop Album, Latin Grammy Award for Best Male Pop Vocal Album, MTV Europe Music Award for Best Spanish Act
Sjangerpopmusikk, Latin pop, rhythm and blues, poprock
Instrumentgitar, piano, elektrisk gitar
Aktive år
PlateselskapUniversal Republic, Polydor Records, Interscope Records, Fonovisa Records
Nettstedhttp://www.enriqueiglesias.com

Enrique Iglesias (født Enrique Miguel Iglesias Preysler, 8. mai 1975) er en spansk artist, låtskriver, modell, skuespiller, og plateprodusent. Iglesias startet sin karriere på midten av 1990-tallet på et amerikansk-spansk plateselskap. Fonovisa var den som hjalp ham til å bli av de største stjernene i Latin-Amerika og det spanske markedet i USA. Han gjorde en vellykket crossover inn i mainstream-markedet og signerte en multi-album avtale med Universal Music Group for en enestående US $ 48,000,000 med Universal Music Latino for å utgi hans spanske album og hans engelske album. I 2010 skilte han med Interscope og signert med et annet plateselskap, Universal Music Group etiketten, Sony Music Entertainment, Universal Republic for å jobbe med Euphoria. Iglesias har solgt over 100 millioner plater verden over, noe som gjør ham til en av de bestselgende spanske artistene gjennom tidene. Han har hatt fem Billboard Hot 100 topp fem singler, inkludert to nummer-one, og rekorden for å produsere 23 nummer én spanskspråklige singler på Billboard sin Hot Latin Tracks. Han har også hatt 12 nummer-én sanger på Billboards Dance diagrammer, mer enn noen annen enkelt mannlige artist. Til sammen har Iglesias samlet 70 nummer én rangeringer på de ulike Billboard-listene. Billboard har kalt ham "Kongen av Latin Pop" og "Kongen av Dans". Billboard også kalt Enrique nummer to latinsk artist av årene 1986-2011 (Luis Miguel tar førsteplass).

Tidligere liv[rediger | rediger kilde]

Iglesias ble født i Spania, Madrid og er det tredje og yngste barn av sangeren Julio Iglesias og magasin journalist Isabel Preysler. Han ble oppdratt med to eldre søsken: Chabeli Iglesias og Julio Iglesias, Jr. Hans mor er en filippinsk kvinne og hans far er av spanske røtter. Galicia og Andalucía. Hans far har også jødiske røtter på moren sin side. Hans foreldre ble skilt i 1979. I 1986 ble Iglesias’s bestefar, Dr. Julio Iglesias Puga, kidnappet av den væpnede baskiske terrorgruppen ETA. For deres sikkerhet, ble Enrique og hans bror, Julio Iglesias, Jr, sendt for å bo sammen med sin far i Miami. Han har også bodd i Beograd, Serbia, i ett år med sin mor. Som farens karriere holdt ham på veien, ble de unge Iglesias reist av familien sammen med en barnepike. Han gikk på Gulliver barneskole, der han var med i forestilling av Hello, Dolly. Selv om hans mor er filippinsk, Enrique snakker ikke filippinsk, men spansk. Iglesias er flytende i spansk og engelsk, sistnevnte påvirke og gjøre en vanlig utseende i sine sanger. Iglesias senere gikk på å studere business ved University of Miami. Iglesias ønsket ikke faren vite om hans planer for en musikalsk karriere og ønsker ikke hans berømte etternavn for å hjelpe fremme hans karriere. Han lånte penger fra sin familie’s barnepike og han spilte inn en demo kassett som besto av en spansk sang og to engelske sanger. Fernán Martínez hjalp han til å spille inn de to kassettene under navnet «Enrique Martínez» 'med bakgrunnshistorien av å være en ukjent sanger fra Guatemala. Iglesias ble undertegnet den meksikanske etiketten Fonovisa. Etter utdanningen av college, reiste han til Toronto for å spille inn sitt første album.

Album[rediger | rediger kilde]

 • Enrique Iglesias (1995)
 • Vivir (1997)
 • Cosas del Amor (1998)
 • Enrique (1999)
 • Escape (2001)
 • Quizás (2002)
 • Seven (2003)
 • Insomniac (2007)
 • Greatest hits 95/08 Exitos (2008)
 • Euphoria (2010)
 • Sex+Love (2014)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]