Hopp til innhold

Dropp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dropp er et uttrykk i golf, og benyttes blant annet dersom golfballen er mistet eller er uspillbar.

Dersom en spiller for eksempel slår golfballen i et vannhinder, og ballen ligger uspillbar, kan spilleren velge å droppe ut av vannhinderet. Droppen vil da regnes som et slag på ballen. Det vil med andre ord si at dersom en spiller slo sitt første slag i et vannhinder og velger å droppe, regnes det påfølgende slaget som tredje slag på ballen.

Det finner flere regler i golf angående dropping, som skal anvendes ut ifra hva slags hindring ballen er i, om den er uspillbar eller ikke, eller om den ligger i «område under arbeid» (et område på golfbanen markert med blått, som vil si at det er under arbeid, som spilleren da kan droppe ut ifra uten straffeslag). Spilleren kan også velge å droppe bakover i flagglinjen fra hvor ballen gikk i hindringen, men aldri nærmere hullet.

En spiller kan også droppe «fritt» (uten straff) dersom ballen er «plugget» (ligger i sitt eget nedslagsmerke) i fairway grunnet for mye vann. Når og hvor en spiller kan droppe fritt er som oftest en avgjørelse som blir tatt av klubbens administrasjon på grunnlag av forholdet på banen.

Autoritetsdata