Mulligan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En mulligan er et slag som tas om igjen i golf, og kan regnes som en andre sjanse for å få en god start på spillet. Mulligan er strengt forbudt i spillets offisielle regler, men kan forekomme i sosialt golfspill.

Det er flere teorier om begrepets opprinnelse. United States Golf Association (USGA) siterer tre forskjellige historier som forklarer at ordet kommer fra navnet til en canadisk golfspiller, David Mulligan, som spilte på St. Lambert i Montréal i 1920-årene. Ifølge den ene versjonen slo David Mulligan et nytt slag etter å ha feilslått det første slaget. Mulligan kalte ekstraslaget et «korreksjonsslag», men vennene hans syntes det passet bedre å oppkalle skikken etter ham. En annen historie forteller at ekstraslaget ble gitt til Mulligan fordi han var nervøs og ustø etter en vanskelig kjøretur til banen. I den siste versjonen om David Mulligan fikk han et ekstraslag etter å ha forsovet seg og hastet til banen for å rekke utslagstiden.

En annen teori fester opprinnelsen til en annen mann ved navn Mulligan – John A. «Buddy» Mulligan, en garderobebetjent på Essex Falls i New Jersey. I 1930-årene var han kjent for å gi seg selv ekstraslag.

Ifølge USGA ble begrepet utbredt i 1940-årene.

Autoritetsdata