Dronning Margot (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Dronning Margot
Generell informasjon
SjangerBiografi
Drama
Romantisk film
Prod.landFrankrike
Lengde162 min.
SpråkFransk
Bak kamera
RegiPatrice Chéreau
ProdusentClaude Berri
ManusforfatterAlexandre Dumas den eldre
Danièle Thompson
MusikkGoran Bregovic
SjeffotografPhilippe Rousselot
KlippFrançois Gédigier
Annen informasjon
Premiere13 maj 1994
(Frankrike)
Eksterne lenker

Dronning Margot [1] (fransk: La Reine Margot) er en fransk langfilm fra 1994 regissert av Patrice Chéreau, med Isabelle Adjani, Daniel Auteuil, Jean-Hugues Anglade og Vincent Perez. Filmen er basert på romanen Dronning Margot av Alexandre Dumas den eldre.

Under filmfestivalen i Cannes i 1994 ble filmen belønnet med juryens pris (Prix du jury), samt prisen for beste skuespillerinne til Virna Lisi. Den ble også nominert til gullpalmen uten å vinne denne.

Handling[rediger | rediger kilde]

På slutten av 1500-tallet kjemper katolikker og protestantiske Hugenotter om politisk kontroll over Frankrike. Landet blir styrt av den nevrotiske, hypokondriske kong Charles IX, og hans mor, Catherine de 'Medici. Catherine bestemmer seg for å gifte bort datteren sin Margot med Henri de Bourbon, en fremtredende Huguenott og konge av Navarra.

Men Margot, som ikke elsker Henri de Bouebon, begynner snart en lidenskapelig affære med soldaten La Môle, også en protestant fra en velstående familie. Men dronning Catherine legger en plan om å plassere hennes egen sønn hertugen av Anjou på den franske tronen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «'Dronning Margot' på filmweb.no» (norsk). Besøkt 6. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]