Bybrua (Drammen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Drammensbrua (bybro))
Hopp til navigering Hopp til søk
Bybrua i Drammen
Drammensbrua
Drammen Bybro sett fra Spiraltoppen 2017.jpg
Brua sett fra Spiraltoppen.
Type:Bjelkebro
Åpnet:1936
Strekning:Kommunal vei
Lengde:260 m
Fri høyde:6 m
Geo. koor.:59°44′31″N 010°12′11″Ø

Bybrua
59°44′31″N 10°12′12″E

Bybrua i Drammen er en bro i Drammen, Buskerud. Broen ble åpnet søndag 6. september 1936, og det var daværende statsminister Johan Nygaardsvold som klippet snoren. Broen er 260 meter lang og 15 meter bred med to fortau, hvert på tre meter. Opprinnelig var fortauene bredere enn idag, og kjørebanen var steinsatt med smågatestein. Broen har 9 spenn og er fundamentert på ca. 17 km trepeler. Den er landets første betong-bro.

Byggearbeidene ble utført av entrepenørfirmaet F. Selmer. Byggesummen var på 1,8 millioner kroner (1936-kroner), vesentlig lavere enn for den først planlagte stålbroen. Broen er betydelig rehabilitert i de senere år etter tidligere års forsømt vedlikehold, og Drammen står i dag foran vanskelige valg om videre bevaring eller bygging av en ny bro.

Frem til åpningen av Øvre Sund bru høsten 2011, var det tre kjørefelt over broen. Et av kjørefeltene har nå blitt fjernet til fordel for sykkelfelt i begge retninger.

Brusteinen fra 1936 som kom frem under opprustingen av broa i 2012

Drammen kommune rustet opp Bybroa med nye fortau med snøsmelteanlegg og nytt slitelag i 2013. Under arbeidet med å fjerne asfalten fra broen, kom den originale brusteinen fra 1936 frem. Dette skapte en debatt hvor noen mente at brusteinen måtte bli liggende.[1] Denne måtte uansett fjernes for å få rehabilitert broen. Broen er nå stengt for privatbilisme for å bedre fremkommeligheten for kollektivtrafikken.

Den gamle bybroen sett fra nord.

Den gamle bybroen[rediger | rediger kilde]

Den første bybroen åpnet mars 1813. Denne lå noen meter øst for dagens bro, og var fortsatt i bruk i hele byggeperioden til den nye broen. Gamlebroen var 303 meter lang og 6,6 meter bred. En del av broen var en vippebro som kunne åpnes for å slippe gjennom båttrafikk. Broen ble finansiert av bompenger.[2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]