Ida Elise Broch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ida Elise Broch
Ida Elise Broch.jpg
Født25. juni 1987[1] (32 år)
Oslo
Søsken Nicolai Cleve Broch
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Norge
Aktive år2007
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Ida Elise Broch (født 25. juni 1987 i Oslo) er en norsk skuespiller. Hun er halvsøsteren til skuespilleren Nicolai Cleve Broch og arkitekten Christian Cleve Broch. Ida Elise Broch spiller Kathrine i filmen Mannen som elsket Yngve og har en av hovedrollene i Switch. Hun har også en av hovedrollene i TV 2-serien Det tredje øyet, hvor hun spiller politietterforskeren Mari Friis.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Siden barneskolen har Broch drevet med teater, og hun gikk på dramalinja på Hartvig Nissens skole, og deretter Romerike Folkehøgskole. Hun måtte slutte der på grunn av sin rolle i Mannen som elsket Yngve, da det kolliderte med filminnspillingen våren 2007.[2] Broch begynte som elev ved Teaterhøgskolen høsten 2008.

Karriere[rediger | rediger kilde]

I Switch spiller Broch den sympatiske Nina, som bor på Voss, står på snowboard og er sammen med den tøffeste gutten i bygda, men havner i et trekantdrama.

Hun fikk deretter en rolle i Mannen som elsket Yngve, der hun spiller Katrine. Jarle Klepp, Katrine og kameraten Helge er en sammensveiset gjeng med palestinaskjerf og sterke meninger. Men så dukker den mystiske streitingen Yngve opp, og Jarle forandrer seg. For rollen ble hun nominert til beste kvinnelige birolle under Amandaprisen 2008.

Hun ble kåret til beste kvinnelige skuespiller under Gullruten 2015 for sin rolle i tredje sesong av TV-serien Lilyhammer.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ 9. okt. 2017, Ida Elise Broch, 48939
  2. ^ Kjendis: Nicolai inspirerer meg Arkivert 26. desember 2014 hos Wayback Machine., 2. november 2006
  3. ^ Filmfront: Ida Elise Broch

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]