Diskusjon:Liste over norske videregående skoler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forslag[rediger kilde]

Siden lista er likevel sortert etter fylke, kanskje en kunne ha en separat liste/artikkel for hvert fylke? --Ariakas 12. apr 2008 kl. 20:04 (CEST)

I forbindelse med et prosjekt på jobben min, har lista blitt georeferert (=plotta inn på kart). Jeg skal legge inn koordinater som egen kollonne så snart tid. HÆ-rald 22. jun 2008 kl. 18:21 (CEST)

Disse skolene var det ikke samsvar med forrige og ny versjon av lista:

H@r@ld 23. jun 2008 kl. 02:27 (CEST)

Jeg har fikset geo-koordinatene. Her er excel-formelen hvis du trenger den (ditt format tilsvarer celle A1):
="|{{coor dms|" & HØYRE(VENSTRE(A1;3);2) & "|" & AVKORT(HØYRE(VENSTRE(A1;10);6)*0,00006) & "|" & AVKORT((HØYRE(VENSTRE(A1;10);6)*0,00006-AVKORT(HØYRE(VENSTRE(A1;10);6)*0,00006))*60)& "|N|" & HVIS(LENGDE(A1)=20;VENSTRE(HØYRE(A1;9);2);VENSTRE(HØYRE(A1;8);1)) & "|" & AVKORT(HØYRE(A1;6)*0,00006) & "|" & AVKORT((HØYRE(A1;6)*0,00006-AVKORT(HØYRE(A1;6)*0,00006))*60) & "|E}}"
-- cavernia -- 19. okt 2009 kl. 23:03 (CEST)
Hvorfor ikke få støtte for desimalgrader i malen slik at en slipper å konvertere til det ikke-titallssystem hver gang en geokoder ved hjelp av google-kart eller googles API? H@r@ld 13. sep 2010 kl. 12:59 (CEST)

Kommentarer rundt lengde/bredde/omfatting[rediger kilde]

Lista er svært «bred» (i betydning av at skjermen blir veldig dratt) slik den er nå, er alt like relevant å ha med i denne artikkelen? Er det ikke bedre at en del av denne informasjonen blir tatt med i artiklene om de enkelte skolene fremfor i en såpass omfattende liste? Flere av kolonnene virker også unødvendige; hvorfor er det egen kolonne med WP-lenke? Og kan ikke vilbli.no-lenkene gjøres om til en enkel [1] fremfor hele urlen? Mewasul 28. des 2008 kl. 11:02 (CET)

Har rettet opp mye av dette nå. -- cavernia -- 19. okt 2009 kl. 23:03 (CEST)

Den har i alle fall blitt bedre enn jeg husker den :) Skjermen min blir fremdeles dratt, men ikke så mye. Er enig i at epost-adresse og telefonnummer kanskje ikke hører hjemme her, kan hende adresse også faller inn under her (men det bør heller stå i de enkelte artiklene – når vi faktisk har informasjonen kan vi jo bruke den). Derimot skulle jeg gjerne hatt en kolonne for fylker, siden videregående skoler faktisk er fylkesbasert – og det blir da litt viktigere enn byer/tettsteder. Mewasul 20. okt 2009 kl. 22:58 (CEST)

Adresse, e-post og telefon til den enkelte skole er unødvendig for et leksikon og bør fjernes, alt dette kan hentes ut fra skolenes nettsteder som det ligger lenker til. I stedet kan det eventuelt legges inn et miniatyrbilde av skolen, det er jo noe vi har i en god del andre tilsvarende lister. mvh - Ulf Larsen 13. sep 2010 kl. 08:31 (CEST)

Rydde opp![rediger kilde]

Etter min mening er det tilstrekkelig med fire kolonner i denne artikkelen: skolens navn, fylke, sted og eventuelt eier. Eventuelt kunne man tilføyd en kolonne for startår, mens de andre opplysningene har IMO liten verdi i listeformat. Hvis ingen er uenig vil jeg forsøke å finne tid til å rydde opp. Mvh M Haugen 23. aug 2011 kl. 09:12 (CEST)

Antall elever kan muligens beholdes. På den måten kan man lett finne ut hvilken skole som er den største vgs i Norge. Ellers er jeg helt for å kutte ned på kolonner. Profoss (diskusjon) 23. aug 2011 kl. 09:14 (CEST)
Jeg ser det poenget. Akkurat elevtallet er imidlertid mer av en {{trenger referanse}}-opplysning enn de andre, og svinger dertil fra år til år. --M Haugen 23. aug 2011 kl. 09:20 (CEST)
Det er sant, det ville vært et marreritt å oppdatere hele tiden. Trenger du noe hjelp til omorganiseringen så kan jeg sikkert sette igang med en gang. Profoss (diskusjon) 23. aug 2011 kl. 09:23 (CEST)
For min del kan du bare begynne, men vi kan kanskje vente og høre om noen har en annen mening, eller andre innspill. Mvh M Haugen 23. aug 2011 kl. 09:45 (CEST)
Et synspunkt til, fordi jeg har bruk for å lenke til den - og ikke har lyst, slik den ser ut nå. Veldig bra hvis Profoss fortsatt har mulighet til å rydde. Må flere uttale seg først? Man har hatt anledning et halvt år. mvh NAPkjersti 23. jan 2012 kl. 14:52 (CET)
Denne trenger absolutt rydding. Det er bare å kjøre på. Geolenkene Harald la inn består av en del arbeid, jeg synes de kan beholdes. Det er forslag om miniatyrbilde fra Ulf i forrige tråd, men jeg synes ikke det passer i en såpass lang liste. - Mr. Hill 23. jan 2012 kl. 16:39 (CET)

Jeg har vært bold og oppdatert. Gjorde alt i én redigering, så er det lett å tilbakestille :-) Litt usikker på hvordan skoler med flere avdelinger skal håndteres. --Avilena (diskusjon) 13. sep 2013 kl. 23:24 (CEST)

Hva skal inkluderes på skolelisten[rediger kilde]

Ser orlando har fjernet en avdelinger på skolelisten.

Det kan i denne sammeheng være en god ide men ønsker og presisere følgende:

Jeg har kun inkludert avdelinger med eget skolemummer. Det vil si avdelinger som har:

  • Avdelingenen har en fysisk lokasjon i annen by/sted en hovedlokasjon
  • Avdelingenen er egne opptaksenheter i samordnet opptak for VGO:
  • Avdelingene har som regel eget organisasjonsnummer
  • De har ett studietilbud som er ulikt hovedorg
  • De er listen som "egne skoler" på alle kataloger jeg har oversikt overt inkludert:
    • utdanning.no
    • Vilbli.no
    • Vigo.no
    • Utdanningsdirektoratet.no
    • pedlex.no
    • Brreg.no
    • Skoleporten.no (Nasjonale prøver)

De aller fleste avdelinger er oppstått som fusjoner av skoler. Altså har de historisk hatt sitt egen navn. Jeg tipper det allerede finnes wikipedia artikler for mange av dem under tidligere navn (Før fusjon) Folk flest har en tendens til å fortsatt tenke/omtale disse avdelingsskolene som egene skoler og gjerne bruke navnet som før fusjonene i åresvis etter en fusjon.

Jeg foreslår at listen tilbakestilles til å inkludere avdelinger men at det forsøkes å ryddes på følgende måte:

  • For avdelinger der det finnes ekisterende wikiartikler til gamle skolenavn så må navn på artikkel samt eventuell aliaser til gamle navn oppdaters.
  • For avdelinger der man ikke finner noen wikiartikkel knyttet til eldre navn så lages det en omdirigering slik at alle avdelinger peker til wikisiden for selve skolen.

Der er ganske mange slik merkantile/byråkratisk fusjoner hvert år der skoler får ett nytt navn som avdeling til en annen skoler, men der di historisk sett har hatt et egen navn.

Ønsker gjerne bidrag til å lete fram kobling mellom nye og gamle navn slik at man får satt fornuftig aliaser/redirects. Kanskje burde de i kolonne med navn hatt tidligere navn i parantes.

Altås, bør avdelinger inkluderes eller ikke?

Presiserer at jeg har laget en automatisk databasedump fra utdanningen som gjør at jeg kan oppdaterer artikkelen regelmessig. Jeg kan lage mitt automatiske databseutrekk til å filtrer på f.eks: Kun avdelinger med eget organisasjonsnummer Kun avdelinger i annen by/kommune enn hovedskole e.l regler Dette usignerte innlegget ble skrevet av Trond7 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

@Trond7:. Hei, Trond7. Jeg var sant å si ikke oppmerksom på ditt nylige bidrag da jeg begynte å rydde i dag. Som du ser av diskusjonssiden ovenfor her, har denne lista vært gjennom mange problematiske faser ovenfor her, og jeg tok en raptus i dag som et mer tilfeldig innfall av noe som burde vært gjort før. Selv om vi er uenige om hva som bør være med i lista, fortjener du takk for å ha utvidet og oppdatert her.
Jeg ser at det finnes noen praktiske grunner til å beholde en liste som gjenspeiler en automatisk databasedump. Men jeg er samtidig usikker på om det er en slik oversikt vi trenger i Wikipedia. Wikipedia bør utvikles i tråd med leksikonets interesser; andre nettsteder er laget for andre formål, og har en annen struktur. Uansett hva man mener om dette bør et eventuelt databasedump forbedres: fjerne as, ikke lenke til norsk/samiske-navn i én lenke osv. Navneformene i databasedumpet er så inkonsekvente at det er tydelig at de ikke er tenkt for slike formål.
Disse merkantile/byråkratiske fusjonene gjenspeiler en administrativ realitet: skolen finnes ikke lenger under eget navn. I noen tilfeller betyr det bare at det er én rektor mindre, og at undervisningen på to steder fortsetter som før fusjonen. I andre tilfeller er fusjonen et ledd i en fysisk sammenflytting og nybygg. Andre avdelinger ser ut til å være spesialpedagogiske og sosialpedagogiske tilbud, med små elevtall. Atter andre avdelinger er små satellitter i grisgrendte strøk, som ikke gjenspeiler en tidligere selsvstendig skole, men som f.eks. tilbyr første år studiespes, antagelig for å spare 16-åringer for å bo på hybel.
Skoler som er nedlagt og avsluttet bør i leksikonet beskrives som avsluttet. Artiklene om dem bør beskrive hvordan skoletilbudet eventuelt videreføres gjennom fusjon, men skolene bør ikke få leve videre i leksikonet. Da kan vi fort bli brukt som redskap for separatistiske avdelingsledere, i tillegg til alt annet.
Hvis vi bestemmer oss for å beholde én linje i tabellen pr undervisningssted, så bør omdirigeringene gå til den nåværende skolens navn.
Jeg synes altså ikke at skoleavdelinger skal ha egne artikler på Wikipedia, og jeg synes at leksikonets liste over vg skoler skal gjenspeile skolene, og ikke undervisningsstedene. Hvis skoleverkets nettsteder ønsker å ha egne innførsler pr undervisningssted, så er det et valg som er gjort i de systemene. Wikipedia trenger ikke å kopiere det. Men jeg er enig i at det er grunnlag for å ha ulike syn på dette. Mvh M O Haugen (diskusjon) 22. apr. 2015 kl. 18:51 (CEST)[svar]
@Orland:.

Hei jeg synes du vært veldig rask på labben med dine fjerninger av avdelinger. Jeg opprettet denne artikkelen idag og rakk ikke å sjekke alle skolenavn og linker(avdelinger). Jeg har etter å gått gjennom dette funnet ut at veldig mange av de avdelingene du nå har fjernet er til tidliger skoler som allerede har wikipediaartikler knyttet til seg på navn fra før fusjon.

Jeg har gått igjenom og lagt inn en drøss med omdirigeringer på alle avdelingene. Der jeg fant ekisterende artikler laget jeg redirekt til disse, mend ved avdelinger jeg ikke fant eksiterende artikler på laget jeg en omdirigering til hovedskole.

De aller flereste avdelinger på min siste versjon av denne artikkeln leder nå altså til arikler. Enten felles artikkel for alle avdelinger eller til gamle skolenavn der det eksisterer. Jeg skal huske å merke artikler med under arbeid neste gang jeg ikke er helt ferdig.

Jeg foreslår og revidere til min versjon, med alle avdelinger, men da prøve å migrer inn dine fikser på enkelte skolenavn. Trond7 (diskusjon) 22. apr. 2015 kl. 22:15 (CEST)[svar]

En løsning kan jo være å gruppere skolene slik at underavdelinger listes opp i samme rad om hovedenheten. Mange avdelinger ligger langt unna skoleadministrasjonen og underavdelingen gjenspeiler (som nevnt) en skolefusjon i nyere tid. H@r@ld (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 06:34 (CEST)[svar]

Her er en mulig løsning:

Navn og avdelinger Sted Fylke Eierform Studieplasser Koordinater Lenker
Meløy videregående skole
  1. studiested Glomfjord
  2. studiested Inndyr
  3. studiested Ørnes
Glomfjord
  1. Glomfjord
  2. Inndyr
  3. Ørnes
Nordland offentlig
fylke
313 66°49′05″N 13°56′43″Ø
  1. 66°48′48″N 13°58′06″Ø
  2. 67°02′05″N 14°01′37″Ø
  3. 66°52′19″N 13°42′32″Ø
Vigo: 18039
hjemmeside
vilbli
utdanning.no
jeg er mest enig i Haralds måte å løse dette på. Wikipedia har en presens for dette gjennom Liste over universitet og høgskoler i Norge: listeenhetene skal være de nåværende skolene. Vernepleierutdannelsen i Trondheim skal ikke lenkes til den nedlagte Vernepleierhøgskolen i Sør-Trøndelag, men til den institusjonen som tilbyr studiet i dag: Høgskolen i Sør-Trøndelag. Mitt utgangspunkt er fremdeles at én linje og én lenke pr skole er tilstrekkelig. Mvh M O Haugen (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 08:09 (CEST)[svar]

Jeg synes også harald sitt forslag er det beste (Bedre enn mitt eget). Skal se om jeg får sett på skolelisten og organisere de slik i løpet av helgen. Skal også prøve å summere antall skoler og studenter nederst slik at de som lurer på hvor mange skoler og studenter det er totalt. (Studenttallene er ikke ca tall men ett faktisk antall studenter tatt på skolen skoleåret 2014/2015). Trond7 (diskusjon) 23. apr. 2015 kl. 19:48 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. des. 2017 kl. 22:09 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 8 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jan. 2018 kl. 22:26 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. jan. 2018 kl. 07:05 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jan. 2018 kl. 18:34 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. feb. 2018 kl. 14:22 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. feb. 2018 kl. 23:59 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. apr. 2019 kl. 08:24 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 24. feb. 2021 kl. 17:42 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. jun. 2021 kl. 15:27 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. feb. 2023 kl. 18:32 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jun. 2023 kl. 08:10 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. mar. 2024 kl. 12:48 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 28 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Liste over norske videregående skoler. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. mai 2024 kl. 06:07 (CEST)[svar]