Dicheirotrichus gustavii

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dicheirotrichus gustavii
Nomenklatur
Dicheirotrichus gustavii
Crotch, 1871
Synonymi
D. pubescens
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenBiller
FamilieLøpebiller
SlektDicheirotrichus
Økologi
Habitat: på land, nær havstrender
Utbredelse: Europa, Asia
finnes i Norge

Dicheirotrichus gustavii er en av billene i delgruppen (underfamilien) markløpere (Harpalinae) i familiegruppen løpebiller.

Utbredelse[rediger | rediger kilde]

Dicheirotrichus gustavii finnes i nord til De britiske øyer, Norden og Baltiske land i Europa, østover i Asia til Sibir og nordvest i Kina. Den er registrert fra Norge.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Dicheirotrichus gustavii er 5,2-7,5 mm lang og er gult og svart farget i et broket mønster. Den mangler den korte (avkortede) skutullarstrimlen på dekkvingene. Dekkvingene har også fin kort hårbekledning. (Krever forstørrelse for å se). Antennens fjerde ledd med fine korte hår og en lang børste/børster i spissen.

Levevis[rediger | rediger kilde]

Dicheirotrichus gustavii er vanligst i vegetasjonen nær havstrender. Den tilhører gruppen av insekter med fullstendig forvandling (holometabole insekter), som gjennomgår en metamorfose i løpet av utviklingen. Larvene er ofte radikalt forskjellige fra de voksne, både i levevis og i kroppsbygning. Mellom larvestadiet og det voksne stadiet er et puppestadie, en hvileperiode, der billens indre og ytre organer endres.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]