Misjonskirken Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Det norske misjonsforbund)
Hopp til navigering Hopp til søk
Misjonskirken Norge
GrunnleggerFredrik Franson og Gustav Adolph Lammers
LederØyvind Haraldseid
Antall medlemmer11 087 (2019)
HvorHele Norge
Org.nummer960 474 708
Nettstedhttp://www.mknu.no

Misjonskirken Norge, tidligere Det Norske Misjonsforbund og Misjonsforbundet,[1] er et kirkesamfunn som består av rundt 90 menigheter og hadde 11 087 tilskuddstellende medlemmer i 2019.[2] De tilhører frikirkeligheten og kan plasseres midt i det norske kirkelandskapet. Misjonskirken Norge som trossamfunn er medlem av Norges Kristne Råd og har der fellesskap med de fleste andre kristne trossamfunn i Norge. De er også tilsluttet IFFEC (International Federation of Free Evangelical Churches), som er en sammenslutning av misjonskirker over hele verden.

Misjonskirken Norge er en menighetsbevegelse som har fokus på misjon både lokalt og internasjonalt. De arbeider på fire kontinenter og er engasjert i diakonale prosjekter og menighetsbyggende arbeid.

Menighetene i Misjonskirken Norge er demokratiske i sin form og velger selv sitt lederskap. Det er samvittighetsfrihet i forhold til dåp og nattverd, det vil si at medlemmene/menighetene kan ha ulik forståelse av hva nattverden innebærer og syn på dåp.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Misjonsforbundet skifter navn og logo». Dagen.no (norsk). Arkivert fra originalen 9. juni 2017. Besøkt 4. juni 2017. 
  2. ^ Regjeringen. «Antall tilskuddstellende medlemmer i tros- og livssynssamfunn i 2019» (PDF). Besøkt 9. januar 2020. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]