Cubansk peso

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peso
Land:Cuba Cuba
Valutakode:CUP
Kurs:ca. 3,25

Cubanske pesos er den offisielle valutaenCuba, men på grunn av den spesielle situasjonen landet er i med den kommunistiske økonomien kombinert med USAs handelsblokkade er det i praksis to ulike valutaer på Cuba:

  1. Cubansk peso (ISO 4217 kode CUP) er den originale valutaen. Den brukes stort sett bare av lokalbefolkningen til å kjøpe nødvendige varer. 1 CUP er inndelt i 100 centavos.Denne valutaen kan du ikke få vekslet inn andre steder i verden.
  2. Konvertibel peso (inoffisiell kode CUC) er den offisielle turistvalutaen på Cuba. Her står det «peso» på den ene siden av valutaen og «$» på den andre siden, og tidligere tilsvarte den nøyaktig 1 US$. Du får ca. 24 cubanske peso for en konvertibel peso. Verdienheten 1 CUC finnes både som mynt og seddel. 1 CUC er inndelt i 100 konvertible centavos. Denne valutaen kan du heller ikke få vekslet inn andre steder i verden. Konvertibel peso har ikke noen offisiell ISO 4217 kode.[1]

Amerikanske dollar (ISO 4217 kode USD) var inntil 14. november 2004 offisiell valuta, men fra denne datoen ble ikke lenger dollaren gyldig betalingsmiddel. Du kan få vekslet Amerikanske dollar på større hoteller i landet og får da 0,9 «konvertible peso» for en dollar.

Konvertibel peso
Land:Cuba Cuba (turistvaluta)
Kurs:ca. 0,12

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «ISO 4217 currency names and code elements». International Organization for Standardization. 12. januar 2006. Besøkt 4.8.2008.