Crank: High Voltage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Crank: High voltage
orig. Crank: High Voltage
Generell informasjon
GenreActionfilm, kriminalfilm, thriller, svart komedie
Utgivelsesår2009
NasjonalitetUSA
Lengde96 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiMark Neveldine, Brian Taylor Rediger dette på Wikidata
ManusMark Neveldine, Brian Taylor[1] Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Richard S. Wright
MusikkMike Patton Rediger dette på Wikidata
FotoBrandon Trost Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJason Statham, Amy Smart, Clifton Collins, Efren Ramirez, Bai Ling, David Carradine, Dwight Yoakam, Corey Haim, Billy Unger, Geri Halliwell, Jenna Haze, Jamie Harris,[1] John de Lancie,[1] Chester Bennington,[1] Lloyd Kaufman,[1] Ron Jeremy,[1] Lauren Holly,[1] Glenn Howerton,[1] Michael Weston,[1] Brandon Trost,[1] Jason Trost,[1] Keith Jardine,[1] Keone Young, Holly Weber[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapLakeshore Entertainment, Lions Gate Films, RadicalMedia Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Lions Gate Films
Netflix
Premiere(r)16. april 2009 (Tyskland)[2]
2009
ForgjengerCrank Rediger dette på Wikidata
Eksterne lenker

Crank: High Voltage er en amerikansk action - thriller fra 2009, regissert av Mark Neveldine og Brian Taylor.

Filmen er en oppfølger til Crank fra 2006 og fortsetter der den slapp.

Handling[rediger | rediger kilde]

Chev Chelios lander midt i et veikryss, etter å ha falt ut av et helikopter. Han blir plukket opp av gangstere og fjernet fra åstedet. Chev våkner igjen ved et provisorisk sykehus, og blir vitne til leger som fjerner hjertet hans, samtidig som Johnny Vang ser på. Legene legger et kunstig hjerte i brystet hans. Han klarer å stikke av, men legger merke til at en ekstern batteri-pakke som er festet til ham. Ved å avhøre en kjeltring får Chew vite hvor Johnny Vang befinner seg: ved Cypress Social Club.

Chev kontakter Doc Miles, som sier at Chev har blitt utstyrt med et kunstig hjerte. Miles informerer Chev om at når den eksterne batteri-pakken går tom for energi, vil det interne batteriet starte. Han vil deretter ha 60 minutter på seg før det interne batteriet slutter å fungere. Men Chev krasjer bilen sin kort tid senere, noe som ødelegger den eksterne batteri-pakken. Etter å ha fått vei-beskrivelse fra en sjåfør, lar Chev sjåføren bruke startkabler på seg for å lade det interne batteriet.

Han følger etter Vang til en strippeklubb. Men en gruppe meksikanske gangstere, ledet av Chico, dukker opp på jakt etter Chev. Etter en skuddveksling får Chev vite at en gangster ved navn "El Hurón" ønsker å drepe ham, men han finner ikke ut hvorfor. Men han oppdager senere at Poon Dong, leder for en av de kinesiske triadene trengte en hjerte-transplantasjon og valgte Chevs for å erstatte hans eget hjerte. Chev finner en ambulanse hvor han stjeler en batteri-pakke til det kunstige hjertet sitt.

Chev går ut av ambulansen etter å ha sett Johnny Vang på gaten utenfor, og en skuddveksling oppstår. Chev får deretter vite at hjertet hans allerede er transplantert inn i Poon Dong. Johnny Vang blir skutt og drept av Chico, men Chev blir slått bevisstløs. Doc Miles bruker sekretæren sin, kalt Dark Chocolate, for å lokke Poon Dong inn i leiligheten hans for å drepe ham og få tak i Chevs hjerte. Chev forsøker å lade opp batteriet sitt igjen med ett par strømførende ledninger. Men han blir i stedet satt i brann av den massive strømmen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  2. ^ www.kinokalender.com, besøkt 15. november 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]