Cigarettes and Valentines

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cigarettes and Valentines
FormatStudioalbum
Artist, bandGreen Day
UtgittAldri utgitt
Innspilt2003
SjangerPunk rock
LengdeIkke kjent.
PlateselskapReprise
Produsent(er)Rob Cavallo og
Green Day
Plass i kronologi
Warning:
(2000)
Cigarettes and Valentines
American Idiot
(2004)

Cigarettes and Valentines er et musikkalbum av det amerikanske punkrockbandet Green Day, som aldri ble utgitt.

Albumet var egentlig ment som oppfølgeren til albumet Warning:, og skulle lanseres i 2003, men da hovedsporene ble stjålet fra studioet, valgte Green Day å begynne fra bunnen av istedenfor å spille inn alle sporene på ny. Resultatet ble det kritikerroste, og Grammy-vinnende albumet American Idiot som ble lagt ut for salg i 2004.[1]

Vokalist Billie Joe Armstrong omtalte materialet til albumet som «Good stuff».[2] Likevel beskrev han også tyveriet som «a blessing in disguise»,[3] og mente også at albumet ikke var «maksimum Green Day». Mike Dirnt har bekreftet at det fantes backup av hovedsporene, men de var på en måte ikke de samme som de originale.

De råe hovedsporene for trommer, bass, gitar og vokal ble stjålet, angivelig av noen nær bandet eller studioet. Hovedsporene er fortsatt den dag i dag, ikke kommet til rette. Cigarettes and Valentines ble aldri skikkelig mikset. Derfor finnes det i dag heller ingen legitime versjoner av låtene eller bilder ment for coverne til CD-en og singlene.

Den dag i dag er det fortsatt mye spekulasjoner omkring de faktiske hendelsene blant fansen, mye fordi en del uvanlige og uforklarlige elementer ved historien slik som det faktum at album pr dags dato ikke har lekket ut til offentligheten. Det eksisterer derfor varianter av historien basert på ubegrunnede rykter som sier at bandet mistet sporene grunnet harddisken sporene var lagret på, sviktet, eller at bandet bare rett og slett slettet sporene selv, som er en vanlig forklaring for tapt arbeid.

I ettertid har tittelåta til albumet, Cigarettes and Valentines, blitt spilt under enkelte konserter under Green Days 21st Century Tour i 2009 og 2010, og sangen er også finne på Green Days konsertalbum Awesome as Fuck utgitt i 2011.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]