Chrono Crusade

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Chrono Crusade (クロノ クルセイド), kjent som Chrno Crusade i Japan, Singapore, Tyskland, Frankrike og Australia, er en japanske tegneserie, manga, på åtte bind av den japanske tegneren og fortelleren Daisuke Moriyama. En oversettelse til norsk kunne være Chrono korsfareren.

Serien ble ført utgitt av Kadokawa Shoten i månedsmagasinet Monthly Dragon Magazine fra november 1988. En tegnefilmutgave, anime, på 24 episoder gikk fra 2003 til 2004 på Fuji TV. Tegnefilmen ble gjort av firmaet GONZO Digimation. Denne ble senere utgitt i USA av ADV Manga og ADV Films under tittelen Chrono Crusade.

Serien har handling fra USA på 1920-tallet. Chrono Crusade forteller om nonnen Rosette Christopher og hennes djevelpartner Chrono. Som medlemmer av Magdaleneorden reiser de rundt med tunge våpen og utrydder onde demoner som truer samfunnet samtidig som Rosette søker etter hennes tapte bror Joshua.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Chrono Crusade utspiller seg på høyden av De glade 20-årene, hvor jazz er veldig populært, brennevin flyter fritt, og mafia kontrollerer gatene. Dette var en tid med velstand, luksus og dekadanse, og skillet mellom fattige og velstående vokser enda større i kjølvannet av første verdenskrig. I Chrono Crusades verden eksisterer det en fiktiv organisasjon kjent som Magdalene-ordenen (som består av Rosette Christopher og hennes partner Chrono) for å bekjempe alle de demoniske truslene som dukker opp med økende regelmessighet over hele Amerika.

Både Rosette og Chrono blir avslørt i løpet av historien, og har en skyggefull fortid. De leter etter Rosettes forvunnede bror Joshua, som viser seg å ha blitt tatt av Aion, en demon som deler en mørk og blodig historie med Chrono. Magdalene-ordenen er en organisasjon som forsøker å fordrive djevler og forskjellige demoner. Ordenen har en rekke avdelinger rundt om i landet (blant annet i Boston, Chicago, San Francisco og Seattle) som ledes av medlemmer fra Den katolske kirke. Ordenens gren i New York ledes av Kate Valentine, assistert av Ewan Remington.

Ordenen har veldig mange medlemmer. Men i tider med store problemer kan andre, mindre allment aksepterte, individer også bli introdusert i ordenen for å hjelpe til med å bekjempe mørkets krefter. De bruker forskjellige våpen, blant annet sverd og forskjellige nærkamp-våpen, hvorav mange er utviklet av New York-avdelingens egen Edward «Elder» Hamilton. Ordenens foretrukne håndvåpen er Colt 1911, ofte lastet med Sacred, standard kuler som inneholder hellig vann. Medlemmene bruker også Angel Capture Fields, spesialiserte barrierer som kan frastøte demoner. Ordenen utviklet også Soul Dive, et eksperimentelt system som ble brukt til å dykke ned i sjeler for direkte eksorsisme.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]