Hopp til innhold

Chess Titans

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Chess Titans
UtgiverMicrosoft
ProdusentOberon Games
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse8. november 2006
SjangerSjakkspill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 3

Chess Titans er et 3D-sjakkspill[1] utviklet av Oberon Games. Spillet er et innebygd Microsoft-spill som er inkludert i operativsystemene Windows Vista (2007) og Windows 7 (2009). Spillet er ikke lenger inkludert i Windows 8 og oppover, men brukere som bruker Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 og Windows 11 kan fortsatt spille det ved å laste ned spillet fra tredjepartsnedlastingssiden win7games.com som også inkluderer alle de andre Microsoft-spillene fra Windows 7, ikke bare Chess Titans.[2] Det er et animert og fotorealistisk spill hvor man kan velge mellom 10 vanskelighetsgrader fra nivå 1 til nivå 10 (nivå 1, 2 og 3 regnes som vanskelighetsgradene for nybegynnere, nivå 4, 5, 6 og 7 regnes som de middels vanskelighetsgradene, og nivå 8, 9 og 10 regnes som de avanserte vanskelighetsgradene). Spilleren kan velge mellom enten å spille mot datamaskinen eller en annen spiller (en annen spiller på samme enhet, ikke online).

Om spillet

[rediger | rediger kilde]

Dette spillet blir spilt ved hjelp av enten musa eller tastaturet. Målet og reglene er det samme som i et helt vanlig sjakkspill. Med musa klikker spilleren på brikken han/hun vil flytte og deretter på feltet han/hun vil flytte brikken til. Når spilleren klikker på en brikke, vil felt som er et gyldig trekk lyse enten lyseblått (vanlig), rosa (angrep) eller indigo (spesial). Feltet som brikken allerede står i vil lyse gult.

Lyseblått felt – vanlig trekk

[rediger | rediger kilde]

Hvis spilleren flytter en brikke til et blått felt, gjør han/hun et helt vanlig trekk, som for eksempel bonde ett felt fram, eller to hvis den ikke har blitt flyttet på ennå, eller hest to felt opp/ned og et til siden, eller to felt til siden og et opp/ned.

Rosa felt – angrepstrekk

[rediger | rediger kilde]

Hvis spilleren flytter en brikke til et rosa felt, slår han/hun en av motstandernes brikker som står på dette feltet.

Indigo felt – spesialtrekk

[rediger | rediger kilde]

Hvis spilleren flytter en brikke til et indigo felt, gjør han/hun et spesialtrekk. Det finnes tre spesialtrekk i sjakk: en passant, rokade og bondeforvandling.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ Mark Baggesen (27. februar, 2009). Chess Titans - Microsoft Windows Vista Games, Page 4 Arkivert 27. februar 2009 hos Wayback Machine. windows.about.com (engelsk). Besøkt 5. november 2018.
  2. ^ «Windows 7 Games for Windows 11 and Windows 10» win7games.com (engelsk). Besøkt 19. februar 2024.