Uptown Girls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Uptown Girls er en amerikansk komedie fra 2003, regissert av Boaz Yakin. Det handler om Brittany Murphy som spiller en 22-årig kvinne som lever et glamorøst liv, grunnet at den avdøde faren hennes var en verdenskjent rockestjerne. Dakota Fanning, Heather Locklear, Marley Shelton, Donald Faison og Jesse Spencer er også med i filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen handler om Molly Gunn (Brittany Murphy), en 22-årig kvinne som lever et bekymringsløst og glamorøst liv grunnet faren som er den tidligere rockestjernen, Tommy Gunn. Etter at revisoren til Molly har tatt alle pengene fra kontoen hennes, blir hun både pengeløs og hjemløs. Venninnen hennes, Ingrid (Marley Shelton) gir henne et sted å bo, imot at hun må finne seg en jobb.

Molly begynner å jobbe som barnepike til den 8 år gamle jenta, Lorraine, bedre kjent som Rae (Dakota Fanning) som har helsefobi og har en trang om å være ren hele tiden. Moren til Rae, Roma (Heather Locklear) er en musikkprodusent som ikke har tid til å ta ta hånd om Rae. Faren til Rae ligger i koma og blir behandlet hjemme av en privatsykepleier. Rae prøver å opprettholde orden i livet sitt ved å skyve bort følelsene sine og prøver å ikke ha et morsomt liv, men heller et seriøst liv. En av hennes lidenskaper er ballet: hun pleier alltid å dra fem minutter før, fordi da er det freestyle. Molly prøver å vise Rae hvordan man kan ha det morsomt, men det ender med en krangel, men etterhvert skjønner Rae at man har lov til å ha det morsomt og det gjør vennskapet dems sterkere.

Molly faller for sangeren Neal Fox (Jesse Spencer) etter at han sang på bursdagen hennes som bestevennene hennes, Huey (Donald Faison) og Ingrid (Marley Shelton) hadde arrangert. Etter en stor krangel hvor Molly nesten brente ned hele leiligheten hennes og designet Neal sin lykkejakke, blir hun kastet ut av Ingrid, og Molly bestemmer seg for å flytte inn hos Huey, noe han aksepterer. Neal slår opp med Molly etter at han så lykkejakken som hadde blitt omgjort av Molly, og han skylder på at han må prøve å bryte igjennom som artist. Han får en platekontrakt med Roma og har en vellykket sang-og musikkvideo som Molly hjalp ham å skrive (han har på seg jakken i videoen). Med hjelp av Ingrid, prøver Molly å gå videre i livet sitt, ved å fjerne seg med alle eiendelene sine, slik at hun kan glemme Neal og hennes bekymringsløse livsstil.

Molly tar Rae til Coney Island, et avisdes tivoli, og forklarer Rae at når hennes foreldre døde, løp hun bort til Coney Island og red tekoppene. Hun oppfordrer Rae å snakke med faren sin, selv om han er i koma. Molly lover Rae at folk i koma blir bedre når du snakker til dem. Men faren til Rae dør neste dag, så Rae rømmer hjemmefra, og Molly finner henne på Coney Island der hun sitter i en av tekoppene. Molly bestemmer seg for å ta ansvar for sitt eget liv og tar Rae sitt råd om å holde en auksjon hvor hun bestemmer seg å selge hennes avdøde fars gitarsamling til en ukjent kjøper, som hun senere finner ut er Neal. Hun er i stand til å ha råd til sitt eget hus, og Molly møter andre musikere som ber henne om å designe sine egne klær etter å ha sett Neal's jakke i videoen sin. Hun forstår at hun har et talent innen mote og design og går for å utforske designerskolen.

Molly designer Rae's tutu for hennes ballettkonsert, som hun senere deltar i. Hun er overrasket når Ray danser freestyle og Neal synger "Molly Smiles», en klassiker, skrevet av hennes far da hun var liten. Neal spiller også en av Tommy Gunn's akustiske gitar, og de andre ballerinaene holder de andre gitarene i hennes fars samling.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]