Date Movie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Date Movie
Generell informasjon
GenreRomantisk komedie, dramafilm, filmkomedie, melodrama
Utgivelsesår2006
NasjonalitetUSA, Sveits
Lengde79 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJason Friedberg,[1][2][3][4] Aaron Seltzer[2][3][5][4][6] Rediger dette på Wikidata
ManusJason Friedberg, Aaron Seltzer Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Jason Friedberg, Arnon Milchan, Paul Schiff
MusikkDavid Kitay Rediger dette på Wikidata
FotoShawn Maurer Rediger dette på Wikidata
KlippPaul Hirsch Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeAlyson Hannigan,[1] Adam Campbell,[2] Sophie Monk,[2] Jennifer Coolidge,[7] Mauricio Sanchez,[8] Eddie Griffin,[2] Fred Willard,[7] Tony Cox,[8] Judah Friedlander,[8] Carmen Electra,[8] Marie Matiko,[8] Tom Lenk,[9] Anthony Natale,[9] Aldo Gonzalez,[9] Josh Meyers[9] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapRegency Enterprises Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)InterCom
Netflix
Budsjett20 000 000 USD Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning84 795 656 USD Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2006
1. juni 2006 (Tyskland)[10]
Eksterne lenker

Date Movie er en amerikansk komedie som hadde premiere 30. juni 2006.

Aaron Seltzer var regissør for filmen, og medvirkende var Alyson Hannigan, Eddie Griffin, Jennifer Coolidge, Adam Campbell, Fred Willard og Sophie Monk.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Julia Jones (spilt av Alyson Hannigan) en overvektig kvinne som drømmer om å gifte seg med Napoleon Dynamite (spilt av Josh Meyers) men selv i sine dagdrømmer blir Julia avvist. I dagboken sin, skriver hun om hvordan hun tror at aldri kommer til å finne ordentlig kjærlighet. Julia går ut og begynner å danse for å imponere menn på gata, men lykkes ikke. Julia går på jobb hos faren Frank's (spilt av Eddie Griffin) greske restaurant. Der møter hun Grant Fockyerdoder (spilt av Adam Campbell) som Julia øyeblikkelig utvikler følelser for. Når Frank ber Julia om å fikse en bestilling, snur hun seg for å svare ham, og treffer ved ett uhell Grant i hodet med kaffe-kannen hun holder i hånden og slår ham overende. Julia legger ikke merke til Grant som ligger på gulvet, men hun ser at bordet han satt ved plutselig er tomt. Så hun tror at Grant løp sin vei. Julia vil ha hjelp med kjærlighetslivet sitt, og oppsøker en terapeut, Hitch, som motvillig samtykker til å hjelpe henne.

Julia får snart plass på et reality-tv-show som heter The Extreme Bachelor, hvor ungkaren viser seg å være Grant, mannen hun tidligere møtte i farens restaurant. Programleder Ty Andrews (spilt av Scott Speedman) introduserer Grant, som hilser på alle kvinnene. Flere deltakere blir eliminert. Julia er den siste kvinnen som står igjen, og blir belønnet med middag for to ved en restaurant. Etter måltidet drar Julia og Grant tilbake til leiligheten hennes, hvor de har sex. Julia tar Grant med for å møte foreldrene hennes. Senere sier Grant at han elsker henne, og han ønsker å gifte seg. Julia sier lykkelig ja. Julia og Grant tar kontakt med en bryllups-planlegger ved navn Jell-O (spilt av Valery Ortiz) som har en massiv rumpe. Hun viser dem hva hun har planlagt som underholdning til bryllupet deres, og river av seg klærne for å avsløre en gull-BH og tights. Hun viser frem dansebevegelsene sine, og spretter rundt for å vise frem sin enorme rumpe.

Sener besøker Julia og Grant hans tidligere forlovede, Andy (spilt av Sophie Monk) som viser seg å være ganske attraktiv, og som ikke er redd for å ta av seg klærne og snakke med folk mens hun er naken. Andy hjelper Julia med å skaffe en brudekjole. Ved klesbutikken slår Julia hodet på en sikringsskap, og oppdager at hun plutselig kan lese folks tanker. Julia leser Andys tanker om at Andy ønsker å bli sammen med Grant igjen, og planlegger hvordan hun skal få Julia og Grant til å slå opp med hverandre. Julia og Andy slåss mot hverandre, Kill Bill-stil. Julia slår opp med Grant. Senere går hun med på å gifte seg med Nicky (spilt av Judah Friedlander) men når hun står sammen med Nicky ved alteret i kirken, angrer hun og tenker fremdeles bare på Grant. Faren Frank overtaler Julia til å gå etter Grant, som på dette tidspunktet har ventet på Julia i flere måneder.

Julia reiser for å møte Grant, og hun møter også Andy som lenge har fulgt etter Grant. De blir kjærester igjen, og planlegger å gifte seg - med Hitch som prest. Andy og Nicky møtes i bryllupet, og de blir forelsket. Julia får også en gave fra sin nye svigermor: Et vaginal-termometer som tilsynelatende har vært i deres familie i mange generasjoner, og som de tror skal bringe lykke så lenge den ikke blir vasket. På bryllupsreisen reiser Grant og Julia til Skull Island fra King Kong-filmen hvor de oppdager en kvinne, Anne (spilt av Carmen Electra) som er bundet fast. King Kong dukker plutselig opp og river av kjolen hennes, og lar henne være kledd i en bikini med leopard-mønster. Anne sier «Jeg liker hårete karer», og King Kong brøler.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.filmaffinity.com/es/film501988.html; besøksdato: 20. mai 2016.
  2. ^ a b c d e http://www.allocine.fr/film/fichefilm_gen_cfilm=108986.html; besøksdato: 20. mai 2016.
  3. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0466342/; besøksdato: 20. mai 2016.
  4. ^ a b http://movieweb.com/movie/date-movie/; besøksdato: 20. mai 2016.
  5. ^ http://stopklatka.pl/film/komedia-romantyczna; besøksdato: 20. mai 2016.
  6. ^ http://bbfc.co.uk/releases/date-movie-film; besøksdato: 20. mai 2016.
  7. ^ a b http://www.metacritic.com/movie/date-movie; besøksdato: 20. mai 2016.
  8. ^ a b c d e http://www.imdb.com/title/tt0466342/fullcredits; besøksdato: 20. mai 2016.
  9. ^ a b c d (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  10. ^ Internet Movie Database, verkets språk engelsk, www.imdb.com, besøkt 14. april 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]