Carini

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Festningen 'Il Castello La Grua'.
Kristne katekomber

Carini (gresk: Hykkara; latin: Hyccara) er en by og kommune i provinsen PalermoSicilia, i underkant av 21 km med jernbane vestnordvest for Palermo. Den har en befolkning på 36 823 innbyggere (2011).[1] Innbyggerne arbeider i hovedsak i landbruket og i industrien. Nabokommunene er Capaci, Cinisi, Giardinello, Monreale, Montelepre, Partinico, Terrasini og Torretta.

Historie[rediger | rediger kilde]

Ved kysten ligger det ruiner fra oldtidens Hykkara, den eneste kjente innfødte sikanske bosetningen ved kysten i oldtiden, antagelig en fiskelandsby. Den ble erobret av grekere fra Athen i 415 f.Kr. under Peloponneskrigen. Byen fikk deretter en gresktalende befolkning og kultur i antikken, og en av de som er kjent fra å ha blitt født her er den berømte hetæren Lais som ble solgt som slave, men siden slo seg opp i Korint og Athen.

Ved La Grazia har det blitt funnet tidlig kristne katakomber.[2] Hykkara var sete for en biskop, og er det titulært bispedømmet Hyccarum på baksiden av den romersk-katolske kirke. En biskop fra Hykkara var nevnt som deltagende ved andre konsil i Nikea i 787. Byen ble i år 1000 ødelagt av muslimer og deretter gjenoppbygd. Siden tok normannere stedet i besittelse.

Severdigheter[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ISTAT Arkivert 3. mars 2016 hos Wayback Machine.. Månedlig statistikk over befolkningen Istituto nazionale di statistica 2011.
  2. ^ Not. degli Scavi, 1899, 362

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Natoli, Luigi: La Baronessa di Carini. Palermo (Tascabili Flaccovio) ISBN 88-7804-409-1
  • Bellafiore, Giuseppe (1963): La civiltà artistica della Sicilia dalla preistoria ad oggi. Firenze: Le Monnier, s. 58f.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]