Cargolink

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cargolinks Me 26 i forspann for et biltog på Dombås stasjon.

Cargolink er et norsk jernbaneselskap etablert av billogistikkselskapet Autolink i 2008 med hovedkontor i Drammen. Selskapet fikk tillatelse til å frakte gods på det norske jernbanenettet 17. september 2008.[1] Cargolink ble opprinnelig opprettet for å stå for kjøringen av morselskapets biltog etter at Autolink brøt med Ofotbanen AS. Cargolink har om lag 90 ansatte og omsettning i 2012 var på ca. 150 millioner. Hovedkontoret ligger på Ulven i Oslo.

Transportnett[rediger | rediger kilde]

Selskapet opererer på strekninger mellom Oslo og Bergen,Trondheim, Stavanger, Åndalsnes og Bodø. I tillegg håndterer Cargolink gruvetogstrafikken for Rana Gruber på en strekning i mellom Mo i Rana og Ørtfjell.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

Cargolink tilbyr godstransport i containere og sjøcontainere i størrelse fra 20 til 45 fot, vekselbeholdere, semitrailere, samtidig konvensjonell vognlast på enkelte terminaler. Selskapet opererer på terminaler i Oslo, Bergen,Trondheim, Åndalsnes og Narvik og leverer tjenester som skifting, lasting og lossing.

Lokomotivflåte[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Jernbanevirksomheter». Statens jernbanetilsyn. Besøkt 8. september 2009. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Cargolink – bilder, video eller lyd
jernbanestubbDenne jernbanerelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.