Cargolink

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Cargolink AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer991 391 746
Etablert27. mars 2007
HovedkontorDrammen
BransjeGodstransport
StyrelederLars Ejnar Olsen
Adm. dir.Kjell Owrehagen
Nettsidecargolink.no
Cargolinks ME 26 i forspann for et biltogDombås stasjon.

Cargolink AS var et norsk jernbaneselskap etablert av billogistikkselskapet Autolink i 2008 med hovedkontor i Drammen. Selskapet fikk tillatelse til å frakte gods på det norske jernbanenettet 17. september 2008.[1] Cargolink ble opprinnelig opprettet for å stå for kjøringen av morselskapets biltog etter at Autolink brøt med Ofotbanen AS. Cargolink har om lag 90 ansatte og omsettning i 2012 var på ca. 150 millioner. Hovedkontoret ligger på Ulven i Oslo.

12. februar 2016 kunngjorde styret i Cargolink at selskapet var vedtatt avviklet på grunn av manglende positive økonomiske resultater, og at 70 ansatte ville miste jobben jobben.[2]

Transportnett[rediger | rediger kilde]

Selskapet opererer på strekninger mellom Oslo og Bergen,Trondheim, Stavanger, Åndalsnes og Bodø. I tillegg håndterer Cargolink gruvetogstrafikken for Rana Gruber på en strekning i mellom Mo i Rana og Ørtfjell.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

Cargolink tilbyr godstransport i containere og sjøcontainere i størrelse fra 20 til 45 fot, vekselbeholdere, semitrailere, samtidig konvensjonell vognlast på enkelte terminaler. Selskapet opererer på terminaler i Oslo, Bergen,Trondheim, Åndalsnes og Narvik og leverer tjenester som skifting, lasting og lossing.

Lokomotivflåte[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Jernbanevirksomheter». Statens jernbanetilsyn. Besøkt 8. september 2009. [død lenke]
  2. ^ «Cargolink avvikles». E24.no. Besøkt 12. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]