Cargolink

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cargolink AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer991 391 746
Etablert27. mars 2007
HovedkontorDrammen
BransjeGodstransport
StyrelederLars Ejnar Olsen
Adm. dir.Kjell Owrehagen
Nettsidecargolink.no
Cargolinks ME 26 i forspann for et biltogDombås stasjon.

Cargolink AS var et norsk jernbaneselskap etablert av billogistikkselskapet Autolink i 2008 med hovedkontor i Drammen. Selskapet fikk tillatelse til å frakte gods på det norske jernbanenettet 17. september 2008.[1] Cargolink ble opprinnelig opprettet for å stå for kjøringen av morselskapets biltog etter at Autolink brøt med Ofotbanen AS. Cargolink har om lag 90 ansatte og omsettning i 2012 var på ca. 150 millioner. Hovedkontoret ligger på Ulven i Oslo.

12. februar 2016 kunngjorde styret i Cargolink at selskapet var vedtatt avviklet på grunn av manglende positive økonomiske resultater, og at 70 ansatte mistet jobben.[2]

Transportnett[rediger | rediger kilde]

Selskapet kjørte på strekninger mellom Oslo og Bergen,Trondheim, Stavanger, Åndalsnes og Bodø. I tillegg drev Cargolink gruvetogstrafikken for Rana Gruber på en strekning mellom Mo i Rana og Ørtfjell.

Tjenester[rediger | rediger kilde]

Cargolink tilbød godstransport i containere og sjøcontainere i størrelse fra 20 til 45 fot, vekselbeholdere, semitrailere, samtidig konvensjonell vognlast på enkelte terminaler. Selskapet virket på terminaler i Oslo, Bergen,Trondheim, Åndalsnes og Narvik og leverte tjenester som skifting, lasting og lossing.

Lokomotivflåten bestod av:[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Jernbanevirksomheter». Statens jernbanetilsyn. Arkivert fra originalen 27. mai 2012. Besøkt 8. september 2009. 
  2. ^ «Cargolink avvikles». E24.no. Besøkt 12. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]