Captain EO

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Captain EO
Captain EO Sign.jpg
Generell informasjon
GenreScience fiction-film, filmmusikal, 3D-film
Utgivelsesår1986
NasjonalitetUSA
Lengde17 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiFrancis Ford Coppola
ManusFrancis Ford Coppola
Produsent(er)George Lucas
MusikkJames Horner
SjeffotografVittorio Storaro
KlippLisa Fruchtman
Foran kamera
MedvirkendeMichael Jackson, Anjelica Huston, Tony Cox
Annen informasjon
Farve/s.hvFarge
FilmselskapWalt Disney Pictures, Lucasfilm
DistributørWalt Disney Studios Motion Pictures
Premiere(r)1986
Eksterne lenker

Captain EO er en tredimensjonal Disney-film fra 1986 som ble vist i Disneys fornøyelsesparker på 1980- og 1990-tallet, og brakt tilbake til Epcot og Disneyland etter Michael Jacksons død. Den ble regissert av Francis Ford Coppola og produsert av George Lucas mens Michael Jackson hadde hovedrollen. Koreografien var av Jeffrey Hornaday og filmmanuset var skrevet av Lemorande, Lucas og Coppola. Filmmusikken ble skrevet av James Horner, og to av Michaels låter sto sentralt, We Are Here to Change the World og Another Part of Me. Supreme Leader ble spilt av Anjelica Huston.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Filmen forteller historien om kaptein EO (spilt av Michael Jackson) og mannskapet på romskipet hans på oppdrag for å levere en gave til "The Supreme Leader" som lever i en verden av råtnende, vridd metall. Kaptein EOs mannskap består av hans håndlanger Fuzzball, en to-hodet navigatør og pilot Idey og Ody, sikkerhetsoffiser Major Domo en robot. Samt en mindre robot, Minor Domo (som passer som en modul inn i Major Domo) samt den klønete elefant-lignende skapningen Hooter som veldig ofte forstyrrer mannskapets oppdrag. Dick Shawn spiller kaptein EOs sjef, kommandør Bog.

Ved ankomst til en planet blir mannskapet fanget av håndlederne til den øverste lederen og fraktet til henne. Hun dømmer mannskapet til å bli omgjort til søppelkasser, og kaptein EO blir dømt til 100 års tortur i planetens dypeste fangehull. Før kaptein EO blir sendt bort, forteller han den øverste lederen at han ser skjønnheten skjult i henne, og at han gir henne nøkkelen til å låse den opp: Sangen hans, "We Are Here to Change the World"

De to robot-medlemmene i mannskapet forvandles til musikk-instrumenter, og besetningsmedlemmene begynner å spille de forskjellige instrumentene. Når Hooter løper mot instrumentet sitt, snubler han over kappen til EO og ødelegger den, og stopper musikken. Fortryllelsen blir ødelagt, og den øverste lederen beordrer vaktene sine til å fange kaptein EO og hans mannskap. Den øverste lederen slipper løs Whip Warriors, to cybernetiske forsvarere hver med pisk og skjold for å ta kontroll over EO og hans mannskap. De andre fra mannskapet forsøker å stikke av, og lar kaptein EO kjempe mot Whip Warriors på egen hånd. Kaptein EO forsøker deretter å forvandler lederen til en vakker kvinne, og gjøre planeten til et paradis.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]