Hopp til innhold

Human Nature (sang)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Human Nature er en singel utgitt av Michael Jackson, og er den femte av sju singler fra musikkalbumet Thriller fra 1982.

Sangen «Human Nature» er skrevet av Toto-medlem Steve Porcaro, med tekst laget av John Bettis. Sangen nådde nummer sju på Billboard Hot 100, men var ikke en stor internasjonal hit som de andre tidligere utgitte singlene, derfor ble den ikke utgitt utenfor USA.

Følgende er tatt fra spesialutgaven av Thriller, hvor Quincy Jones snakker i albumets ekstraspor: «Human Nature hadde ikke vært med i Thriller hvis det ikke hadde vært for glemsomheten.» Da Jackson og Quincy Jones produserte Thriller i 1982 hadde de planer om å spille inn sangen «Carousel» på albumet da det var plass til en sang til, men Jones ombestemte seg, og ville ta vekk «Carousel» fra albumet. Under denne tiden sendte Toto Jones to demoer som de tenkte kunne være interessante for Michael. De to første sangene på demoen imponerte ikke Jones. Etter disse to prøvene glemte Jones å skru av demoen. Det er i dette øyeblikket Jones beskriver det slik i spesialutgaven av Thriller: «...og plutselig ble det stille, og så hørte jeg; «why? Why?... da da da da da da da da... why? Why?».» Mens han snakket om det nevnte Jones at han får gåsehud bare av å snakke om det.

Det var mens han hørte til denne demoen, som var skrevet av Steve Porcaro, at Jones bestemte seg for å bytte ut «Carousel» med «Human Nature». Deretter kontaktet Jones John Bettis som skrev teksten.

Autoritetsdata