Cactus Mobile

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Cactus Mobile
Org.formaksjeselskap
Org.nummer990786100
BransjeTelekommunikasjon og Underholdning
Etablert2003
HovedkontorOslo, Norge
LandNorge
Produkt(er)Cactus Core Middleware Platform, Mobil TV, Mobil Video on demand , Mobil Dating m.m.
NøkkelpersonerDaniel R. Döderlein, Eirik Moseng
StyrelederDaniel R. Döderlein (2003-2009), Eirik Moseng (2010-2011)
Adm.dir.Daniel R. Döderlein
Antall ansatte12
Nettstedwww.cactusmobile.com

Cactus Mobile (også kjent som «Cactus») var et norsk selskap opprinnelig opprettet i 2002 under britisk jurisdiksjon. I 2007 ble selskapet omstrukturert til et norsk aksjeselskap og leverer i dag mobiltjenester i bl.a. Norge som registrert innholdsleverandør og partner med Telenor, NetCom, Tele2 og Ventelo.

Cactus Mobile er en CP (Content Provider) som utvikler og selger mobile tjenester og innhold i samarbeid med mobiloperatører. Selskapet er kjent for å være tidlig ute med ny mobilteknologi og bl.a. tidlig ute med tjenester som Mobil TV, Video on demand og Mobil Chat. Selskapet utvikler mobilteknologi og tjenester som de selv markedsfører gjennom web og tradisjonelle medier som Radio og TV.

Internasjonalt[rediger | rediger kilde]

Cactus strategi er internasjonal utrulling av teknologi, konsepter og tjenester som har vist positiv inntjening i det Norske markedet. Selskapet samarbeider bl.a. med Ericsson om tilgang til internasjonale mobiloperatører og har tilkobling som muliggjør levering og fakturering av mobiltjenester i mer enn 20 land, over 80 teleoperatører og mer enn 600 millioner mobilabonnenter.

Norge[rediger | rediger kilde]

Selskapet drifter alle tjenester og systemer fra sin Norske kjernevirksomhet og har uttalt at de ønsker å forbli sterke i det Norske og Nordiske markedet. I Norge har selskapet samarbeidet og markedsført sine tjenester med aktører som: Telenor, NetCom, Tele2, Ventelo, P4, Kanal24, TVNorge, TV3, NRJ, Dagbladet m.fl.

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Cactus Core Middleware Platform[rediger | rediger kilde]

CCMP (Cactus Core Middleware Platform) er Catus Mobile's mellomware plattform for utvikling og levering av interaktive tjenester for mobil, herunder strømmetjenester. Plattformen gir selskapet fordel med hypping og rask utvikling og kort vei til markedet for lansering av nye- eller utvidelse av eksisterende produkter.

Mobil TV[rediger | rediger kilde]

Mobil TV ble første gang testet av NRK tidlig på 00'tallet og ble kommersielt lansert i 2004 av NRK i samarbeid med teknologileverandøren RubberDuckMediaLab. Cactus Mobile har utviklet en egen plattform for Mobil Streaming og er markedsledende i Norge på Mobil TV og Mobil Video On Demand -tjenester. Selskapet leverer mobil streaming over mobilnettet i samarbeid med Telenor og NetCom, som begge tilbyr innholdsleverandører tilgang til et eget CPA Streaming-produkt.

Mobil Chat[rediger | rediger kilde]

Cactus Mobile er kjent som en markedsleder i det mobile dating-markedet. Selskapet var den første aktøren som tilbød Mobil Chat med MMS-støtte, slik at personer som benytter chat-tjenesten kunne se hverandre ved å sende bilde og video over tjenesten.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]