Hopp til innhold

Ventelo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ventelo var en norsk teleoperatør og leverandør av telekommunikasjonstjenester. Selskapet ble kjøpt av Phonero, etter at den tidligere eieren, investeringsselskapet EQT, solgte selskapet i september 2014.

Ventelo ble etablert i Kristiansand i 2001. I 2005 kjøpte selskapet opp Catch Communications, som like før dette hadde kjøpt BlueCom.

I 2006 ble det kjent at ekteparet Camilla Eek Clauson og Conrad Johan Clauson med familie kontrollerte selskapet, og i slutten av 2007 ble den norske virksomheten kjøpt av Bredbåndsalliansen.[1]

Bredbåndsalliansen eide fra tidligere halvparten av teleselskapet BaneTele. Etter at Næringsdepartementet solgte sin andel til Bredbåndsalliansen i 2009, ble Ventelo og BaneTele slått sammen.

Investeringsfondet EQT inngikk avtale med de tidligere eierne om å overta Ventelo i desember 2011. Transaksjonen ble gjennomført i februar 2012.

Selskapet kommuniserte i mars 2012 at selskapet vil bli delt i en virksomhet knyttet til datakommunikasjon og en knyttet til telefoni. Merkevarenavnet Broadnet vil bli brukt for datakom-delen, og telefoni-delen vil bli videreført under merkevarenavnet Ventelo.

I juli 2014 varslet EQT at det var inngått avtale om salg av Ventelo til Phonero. Den 1. september 2014 overtok Phonero 100% av aksjene i selskapet. 1. januar 2015 fusjonerte Ventelo og Phonero, Phonero ble det nye navnet på selskapet. I 2016 ble Phonero selv kjøpt opp av Telia Company.

Referanser

[rediger | rediger kilde]
  1. ^ DN.no, null (21. desember 2007). «Halv milliard til Jomfruøyene». www.dn.no. Besøkt 28. mai 2020. «Bak Ventelo står den tidligere skandalemegleren Conrad Clauson, hans kone og rederdatter Camilla Eek Clauson og investor Engebret O. Fekene. Når alt er betalt, sitter eierne igjen med godt over én milliard kroner i kontanter.» 

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]
Autoritetsdata