Brent (elv)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Brent er en elv i det sørøstlige England. Den er en mindre bielv til Themsen, og befinner seg innenfor Stor-London. Elven er omkring 29 km lang, og renner stort sett fra nordøst mot sørvest i grusavsetninger fra siste isalder som hviler på leirholdig jord.

Elven har sitt utspring i de lave åsene i Barnet i form av flere mindre elver. Den viktigste er den tre km lange Dollis Brook, som starter ved Barnet Common i Arkley. Ved Henley's Corner møter den Mutton Brook, og selve Brent begynner. Ved Brent Bridge kommer også Decoy Brook inn i Brent. Elven følger A406 North Circular Road til Brent Cross.

Den fortsetter så langs North Circular Road forbi Stonebridge Park sør for Wembley, og renner under en akvedukt som fører frem Grand Union-kanalen. Fra Hanger Lane renner den vestover omkring tre km før den igjen svinger sørover ved Hanwell.

Grand Union-kanalens hovedkanal renner inn i Brent etter en serie sluser, og den videre strekningen forbi Osterley og frem til Themsen i Brentford er gjort til en kanal med tre sluser.