Freddy’s Dead: The Final Nightmare

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Freddy's Dead: The Final Nightmare
Generell informasjon
GenreSkrekkfilmkomedie, fantasyfilm, slasher-film
Utgivelsesår1991
NasjonalitetUSA
Lengde89 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRachel Talalay[1][2][3]
ManusMichael De Luca
Produsent(er)Robert Shaye
MusikkBrian May
SjeffotografDeclan Quinn
Foran kamera
MedvirkendeShon Greenblatt,[2] Lisa Zane,[2] Lezlie Deane,[4] Yaphet Kotto,[4] Breckin Meyer,[4] Ricky Dean Logan,[4] Roseanne Barr,[4] Robert Englund,[2] Johnny Depp,[4] Alice Cooper,[4] Elinor Donahue[4]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapNew Line Cinema's House of Horror
Distributør(er)New Line Cinema
Budsjett11 000 000 USD
Totalomsetning34 900 000 USD
Premiere(r)1991
FilmserieA Nightmare on Elm Street
Eksterne lenker

Freddy's Dead: The Final Nightmare (også kjent som A Nightmare on Elm Street 6: The Final Nightmare) er en amerikansk slasher-film fra 1991.

Dette var den sjette filmen i filmserien om A Nightmare on Elm Street. Filmen er en oppfølger til A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child, og var opprinnelig ment å være den aller siste filmen i serien. Men Wes Craven's New Nightmare ble publisert tre år senere. En crossover / oppfølger, Freddy vs. Jason, ble publisert i 2003. Filmen hadde premiere den 13. september 1991.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Mange år etter den forrige filmen har Freddy Krueger kommet tilbake igjen, og myrdet nesten alle barn og tenåringer i hjembyen Springwood, Ohio. Den eneste overlevende tenåringen, John Doe, blir konfrontert av Freddy i en drøm. John våkner like utenfor bygrensen av Springwood, men han husker ingenting på grunn av en hodeskade. John Doe husker heller ikke hvem han er, eller hvordan han egentlig havnet der.

Tre urolige ungdommer, Spencer, som motstår farens forsøk på å få ham til å tilpasse seg, Carlos, en urolig gutt som ble fysisk mishandlet av moren til han ble døv på det ene øret og Tracy, en tøff jente som ble utsatt for seksuelle overgrep, planlegger å stikke av til California. Politiet finner John Doe, og han blir pasient hos Dr. Maggie Burroughs. Maggie legger merke til en avis fra Springwood i lommen til John. For å kurere Johns hukommelsestap planlegger hun en reise til Springwood. John får en hallusinasjon, og ødelegger nesten varebilen like utenfor Springwood.

Tracy, Spencer og Carlos ønsker å forlate Springwood, men de hviler først i et forlatt hus i nærheten. Dette huset viser seg å være 1428 Elm Street, Freddy Kruegers tidligere hjem. John og Maggie besøker et barnehjem i Springwood, og oppdager at Freddy hadde et barn. John tror han kan være dette barnet, fordi Freddy lot ham leve. Tilbake på Elm Street sovner Carlos og Spencer, og blir myrdet av Freddy. Tracy blir nesten drept, men blir vekket i tide av Maggie.

I en drøm avslører Krueger at barnet hans var en jente, så dette barnet kan ikke ha vært John. Maggie oppdager at hun ble adoptert som barn, og hun innser at hun var Freddys datter. Fødselsnavnet hennes var Katherine Krueger, men det ble senere forandret. Det blir også oppdaget at Freddy blant annet ble utsatt for mobbing som barn, og ble misbrukt av sin fosterfar.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Robert Englund.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]