Brødrene Marx på sirkus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
At the Circus
orig. At the Circus
Generell informasjon
SjangerMusikk-komedie
Utgivelsesår1939
Prod.landUSA
Lengde87 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiEdward Buzzell
ProdusentMervyn LeRoy
Foran kamera
MedvirkendeGroucho Marx
Chico Marx
Harpo Marx
Prod.selskapMGM
Eksterne lenker

At the Circus (Brødrene Marx på sirkus) er amerikansk komedie fra 1939 med Brødrene Marx hvor de berger et sirkus fra å gå konkurs.

Den huskes spesielt for Groucho Marx’ utførelse av sangen «Lydia the Tattooed Lady».

I tillegg til brødrene spiller også Margaret Dumont, Eve Arden, og Kenny Baker i filmen.

Buster Keaton arbeidet i filmen med gagsene (de fysiske vitsene). Hans karriere var da på veg nedover, og han var tvunget til å ta forfallende arbeid. Hans komplekse og ofte tidkrevende gags ble ikke alltid tatt vel imot av brødrene, og dette var en kilde til friksjon og irritasjon.

Handling[rediger | rediger kilde]

Goliath, en Strongman og dvergen Little Professor Atom, begge ansatt ved Wilson's Wonder Circus, er medskyldige når skurken John Carter som planlegger å ta kontroll over hele sirkuset - eid av Jeff Wilson. Julie Randall, Jeffs kjæreste, arbeider også ved det samme sirkuset. Jeff har gjemt 10 000 dollar i kontanter, som han skylder Carter, i buret til gorillaen Gibraltar. Når Jeff går for å hente pengene for å gi til Carter, slår Goliath og Atom ham bevisstløs og de stjeler alle de skjulte pengene hans.

Jeffs venn og sirkus-ansatt, Antonio Pirelli, får tak i advokat J. Cheever Loophole for å undersøke situasjonen. Loophole oppdager at Peerless Pauline skjuler pengene på vegne av Carter, men hun overliste ham - og Loophole klarer ikke å få tak i pengene. Senere leter Tony og Punchy i Goliaths lugar på sirkus-toget i håp om å finne pengene, men dette lykkes ikke. Sirkuset risikerer snart å gå konkurs, men Carter og hans håndlangere planlegger å brenne ned hele sirkuset.

Sanger[rediger | rediger kilde]

  • «Lydia, the Tattoed Lady»
  • «Two Blind Loves»
  • «Swingali»
  • «Blue Moon»
  • «Beer Barrel Polka»

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]