Blickling Hall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Blickling Hall
Beliggenhet
LandStorbritannia[1][2]
StedBlickling[1]
Historiske fakta
Eier(e)National Trust
Etablert1616
Kart
Kart
Blickling Hall
52°48′42″N 1°13′54″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted · Offisielt nettsted (en)

Blicking Halls hovedinngang

Blickling Hall er en herregård i Blickling nord for Aylsham i Norfolk i England. Eiendommen har siden 1940 tilhørt National Trust.

Herregården tilhørte en periode Boleynslekten. Mellom 1499 og 1505 var eieren Thomas Boleyn, 1. jarl av Wiltshire og hans hustru Elizabeth. Det antas at deres to første barn, Mary og George ble født der. Det ser også ut til at paret fikk flere barn der som ikke levde opp. Dersom det mest kjente av deres barn, Anne, ble født før 1505 slik enkelte hevder ble også hun født på Blickling Hall. Det er dog mer sannsynlig at hun ble født senere, antagelig i 1507, da familien bodde på Hever Castle i Kent. Det er allikevel reist en statue av henne på eiendommen. Innskriften hevder at Anna Bolena hic nata 1507, «Anne Boleyn ble født her i 1507», noe som uansett ikke er korrekt.

Den nåværende bygningen ble reist over ruinene av Boleynslektens eiendom av Hobartslekten i Jakob Is regjeringstid. Henry Hobart, 1. baronet, som var Lord Chief Justice of the Common Pleas, kjøpte eiendommen fra Robert Clere. Arkitekten som stod bak Hatfield House, Robert Lyminge, får også æren for den nye Bickling Hall.

Under andre verdenskrig ble huset rekvirert av militæret og brukt som offisersmesse for RAF Oulton. Det var på dette tidspunkt at det ble overdratt til National Trust i henhold til bestemmelsene i Country Houses Scheme. Da krigen sluttet forsvant RAF, og National Trust leide det ut inntil 1960. Man begynte så med restaureringsarbeid, og i 1962 ble herregården åpnet for publikum under navnet «Blickling Hall, Garden & Park».

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]