Hever Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hever Castle
Beliggenhet
LandStorbritannia[1]
StedHever
Historiske fakta
Etablert1271 (Julian)
Kart
Kart
Hever Castle
51°11′13″N 0°06′50″Ø
Nettsted
Nettsted Offisielt nettsted · Offisielt nettsted (en)

Hever Castles portbygning i 2005.

Hever Castle er et slott i landsbyen Hever i Kent i det sørlige England. Det var sete for slekten Boleyn.

Bygningen var opprinnelig et gårdshus fra det 13. århundre. I 1462 ble det bygget om til en befestet herregård av Geoffrey Boleyn, som var Lord Mayor of London. Restene av tømmerbygningen er fortsatt synlig innenfor steinveggene.

På et tidspunkt etter 1505 flyttet Boleynfamilien inn. Anne Boleyn og hennes søsken Mary og George tilbrakte deler av sin oppvekst der, mens Annes far Thomas Boleyn, 1. jarl av Wiltshire ble født og gravlagt der.

I 1536 ble Anne og George Boleyn henrettet, og da faren døde i 1539 tilfalt slottet kronen. Kong Henrik VIII gav det til Anna av Kleve da han ble skilt fra henne i 1540, men det ser ikke ut til at hun tilbrakte mye tid der.

Slottet har siden hatt flere eiere. Blant annet er Waldegravefamilien nevnt i 1557, og Meade Waldo-familien fra 1749 til 1903. I sistnevnte periode forfalt slottet stadig mer, og eierne begynte å leie det ut. I 1903 ble det kjøpt av den amerikanske millionæren William Waldorf Astor, som fikk det fullstendig restaurert og brukte det som familieresidens.

Eiendommen brukes nå som konferansesenter. Slottet er åpent for publikum, og er spesielt kjent for sine labyrinter i hageanlegget og for en omfattende samling av torturinstrumenter. Den eneste delen som er i sin opprinnelige stand er portbygningen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]