Bernd Schuster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bernd Schuster
Bernd Schuster (cropped).JPG
Født22. desember 1959 (59 år)
Augsburg
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Tyskland

Bernd Schuster (født 22. desember 1959 i Augsburg) er en tysk fotballtrener, tidligere midtbanespiller.

Bernd Schuster fikk sitt gjennombrudd da Vest-Tyskland vant EM 1980. Han spilte bare 21 landskamper for Vest-Tyskland, mye på grunn av at han kom dårlig overens med landslagsledelsen og enkelte av spillerne. Schuster var en av FC Barcelonas stjernespillere sammen med bl.a. Diego Maradona på 1980-tallet. Senere spilte han for både Real Madrid og Atletico Madrid. I 1993 flyttet han tilbake til Tyskland og spilte for Bayer Leverkusen.

Franz Beckenbauer forsøkte å overtale Schuster til å gjøre landslagscomeback til VM 1990. Beckenbauer ville bygge laget rundt Schuster som spillemotor. Schuster var imidlertid ikke interessert.

Etter avsluttet karriere ble Schuster trener. Etter varierende resultater i begynnelsen av trenergjerningen gjorde han suksess i den spanske klubben Getafe i perioden 2005–2007. Sommeren 2007 etterfulgte han Fabio Capello som trener i Real Madrid etter at Capello hadde fått sparken. Han har hatt suksess i storklubben, de vant blant annet den spanske ligaen i 2008. Den 9. desember ble Bernd Schuster sparket, grunnet svake resultater.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Klubber som spiller[rediger | rediger kilde]

Klubber som trener[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]