Bernd Schuster

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Bernd Schuster
Bernd Schuster (cropped).JPG
Født22. desember 1959[1] (60 år)
Augsburg
Beskjeftigelse Fotballspiller, fotballtrener
Nasjonalitet Tyskland

Bernd Schuster (født 22. desember 1959 i Augsburg) er en tysk fotballtrener, tidligere midtbanespiller.

Bernd Schuster fikk sitt gjennombrudd da Vest-Tyskland vant EM 1980. Han spilte bare 21 landskamper for Vest-Tyskland, mye på grunn av at han kom dårlig overens med landslagsledelsen og enkelte av spillerne. Schuster var en av FC Barcelonas stjernespillere sammen med bl.a. Diego Maradona på 1980-tallet. Senere spilte han for både Real Madrid og Atletico Madrid. I 1993 flyttet han tilbake til Tyskland og spilte for Bayer Leverkusen.

Franz Beckenbauer forsøkte å overtale Schuster til å gjøre landslagscomeback til VM 1990. Beckenbauer ville bygge laget rundt Schuster som spillemotor. Schuster var imidlertid ikke interessert.

Etter avsluttet karriere ble Schuster trener. Etter varierende resultater i begynnelsen av trenergjerningen gjorde han suksess i den spanske klubben Getafe i perioden 2005–2007. Sommeren 2007 etterfulgte han Fabio Capello som trener i Real Madrid etter at Capello hadde fått sparken. Han har hatt suksess i storklubben, de vant blant annet den spanske ligaen i 2008. Den 9. desember ble Bernd Schuster sparket, grunnet svake resultater.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Klubber som spiller[rediger | rediger kilde]

Klubber som trener[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, 9. okt. 2017, Bernd Schuster, 8025

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]